Regeling gratis zelftesten en mondkapjes verlengd tot 1 oktober 2022

De regeling gratis zelftesten en mondkapjes is verlengd tot 1 oktober 2022. Afhalen kan tot 1 oktober wederom bij Bibliotheek Aanzet, Het Bonkelaarhuis, Sociale Moestuin, Optisport Bronbad De Lockhorst en het gemeentekantoor.

De gratis zelftesten en mondmaskers zijn voor iedereen beschikbaar. Onze aandacht gaat speciaal uit naar onze minima, de ouderen en anderen met een kwetsbare gezondheid. Door gebruik te maken van een zelftest en mondkapje kunt u besmetting zo veel mogelijk voorkomen. Ook houden wij zo rekening met mensen die zich nog zorgen maken om hun gezondheid. Het dragen van een mondkapje is vrijblijvend in Nederland. Mensen met een kwetsbare gezondheid worden wel geadviseerd (vrijwillig) een medisch mondkapje te dragen.

Coronaregels voor reizen en vakantie

Gaat u binnenkort met vakantie? En reist u naar het buitenland? Bereid u goed voor met het stappenplan voor reizen naar het buitenland en weer terug. Check het reisadvies van het land waar u naar toe gaat. En van het land waar u doorheen reist. Bekijk ook de algemene checklist voor reizen buiten Nederland op www.nederlandwereldwijd.nl.

In het reisadvies vindt u ook de (corona)regels van het land waar u op vakantie bent.

Meer informatie over testen op corona leest u op Rijksoverheid.nl.

Coronatest_vierkant