Januari

 • Gemeente, Tablis Wonen en SliM Wonen werken samen aan prettig en betaalbaar wonen in Sliedrecht

  03 februari 2021

  29 januari tekenden wethouder Ton Spek, directeur-bestuurder Liesbeth Marchesini van Tablis Wonen en voorzitter van huurdersorganisatie SliM Wonen Gerard Kraaijeveld de prestatieafspraken die zij voor 2021 en 2022 met elkaar hebben gemaakt.

 • Alles uit de kast, elke trui telt!

  27 januari 2021

  Op vrijdag 5 februari 2021 vieren we de alweer 15e Warmetruiendag! Met dé grootste klimaatactie van Nederland gaan we de energieverspilling te lijf. Doet u ook mee!

 • Woning of bedrijfspand verhuren? Zorg dat je weet hoe je de risico's kunt verkleinen

  27 januari 2021

  U bent als verhuurder verantwoordelijk voor een juist gebruik van uw woning of bedrijfspand. Teelt uw huurder bijvoorbeeld hennep in uw woning of bedrijfspand of liggen er harddrugs opgeslagen, dan wordt u als verhuurder verantwoordelijk gehouden. De woning zal dan tijdelijk worden gesloten. De totale kosten kunnen voor u daarbij flink oplopen, ook als u nergens van af wist.

 • Scholen zoeken stage- en werkervaringsplekken

  27 januari 2021

  Het Griendencollege, de Sprong en het Da Vinci College zijn harder dan ooit op zoek naar geschikte stage- en werkervaringsplekken.

 • De Horst aan de slag met buurtplan voor aardgasvrij

  27 januari 2021

  Begin februari gaat De Horst als eerste buurt in Sliedrecht-Oost aan de slag met een buurtplan voor de overstap naar aardgasvrij. Hiermee zoeken woningeigenaren de beste oplossing voor hun buurt. Verschillende subsidies moeten de overstap zo voordelig mogelijk maken.

 • Gemeenteraad vergadert niet in de Lockhorst tot 9 februari

  25 januari 2021

  In verband met de nieuwe aangescherpte coronamaatregelen en de ingestelde avondklok zijn er in de periode van 25 januari tot en met 9 februari geen vergaderingen van de gemeenteraad.

 • Buurtbemiddeling

  20 januari 2021

  Ervaart u overlast van uw buren? En lukt het u niet goed om samen een gesprek te voeren? Neem contact op met buurtbemiddeling!

 • Start de verduurzaming van uw organisatie of bedrijf bij het Zakelijk Regionaal Energieloket!

  11 februari 2021

  Wilt u als ondernemer in de gemeente Sliedrecht uw bedrijfspand verduurzamen, maar weet u niet waar te beginnen? Het zakelijk Regionaal Energieloket is een eerste stap en bundelt alle informatie over verduurzamen voor bedrijven: van energiebesparingstips, subsidies en wet- en regelgeving tot advies over het grootschalig opwekken van elektriciteit. Want een energiezuinige bedrijfsvoering is toekomstbestendig én een slimme investering.

 • Timohuis Open

  20 januari 2021

  Vrijdag 15 januari opende wethouder Piet Vat aan de Baanhoek 73 het Timohuis. Op deze plek kunnen onbedoeld zwangere jonge vrouwen tot 25 jaar zich op een veilige plek voorbereiden op het moederschap. Hiermee ging de droom van Diana Blokland en Judith Vermoen na vijf jaar in vervulling. Piet Vat: 'Ik ben blij en dankbaar dat deze nieuwe loot van beschermde opvang is toegevoegd in ons zorgdorp.'

 • Lagere gezondheidskundige grenswaarde voor PFAS

  19 januari 2021

  Het RIVM gaat een lagere gezondheidskundige grenswaarde gebruiken voor 4 PFAS-stoffen, waaronder PFOA. Die waarde is verlaagd, omdat deze stoffen schadelijker lijken te zijn dan tot nu toe bekend was. De gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden hebben het RIVM gevraagd wat de nieuwe waarde betekent voor de onderzoeken naar PFOA die in onze regio zijn uitgevoerd.

 • 2e participatieronde RES: Hoe en waar kunnen we energie opwekken?

  28 januari 2021

  Van 25 januari tot en met 14 februari kunt u meedoen aan de tweede participatieronde voor de Regionale Energiestrategie (RES) over de onderwerpen 'zon in restruimten' en 'grootschalige opwek van duurzame energie'.

 • Onnodig extra boom gekapt in Zwaluwstraat/Tuinfluiterstraat

  12 januari 2021

  Stedin gaat een nieuw elektriciteitsstation plaatsen tegen de korte zijde van de flat aan de kant van de Zwaluwstraat. Gisteren werden zowel inwoners aan de Tuinfluiterstraat als de gemeente Sliedrecht verrast door de kap van twee bomen.

 • College B&W: 'Raadhuis wordt plek van ontmoeting'

  22 januari 2021

  Het huidige raadhuis ondergaat een metamorfose, zo is het plan van het college van burgemeester en wethouders. Het gebouw wordt een ontmoetingsplek voor inwoners, raadsleden, medewerkers van de gemeente en het college van B&W. Wethouder Ed Goverde: "We gaan op zoek naar een mooie combinatie van oud en nieuw. Met respect voor het huidige raadhuis."

 • Verkeershinder Veerweg en Parallelweg nabij rotonde N214 van 18 januari t/m 2 april

  07 januari 2021

  Rijkswaterstaat voert in de periode van 18 januari t/m 2 april werkzaamheden uit ter hoogte van de aansluiting A15/N3 met N214. Om de werkzaamheden veilig langs deze wegen te kunnen uitvoeren zijn er tijdelijke verkeersmaatregelen. De werkzaamheden worden door Strukton Civiel uitgevoerd.

 • De virtuele assistent Gem is gestart bij gemeente Sliedrecht

  07 januari 2021

  De gemeente Sliedrecht heeft een virtuele assistent: Gem. Gem is een chatbot en beantwoordt 24 uur per dag vragen over verhuizen, paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten. Gem – dat staat voor 'gemeenten' - geeft ook antwoord op andere eenvoudige vragen. Gem is een toevoeging aan de bestaande kanalen, zoals telefoon, contactformulieren en de livechat.

 • Wilhelminastraat/Kerkstraat/Kerkbuurt tot 29 januari slecht bereikbaar

  07 januari 2021

  In de periode van 6 januari t/m vrijdag 29 januari 2021 wordt er gewerkt in de straat en kruising Wilhelminastraat/ Kerkstraat/ Kerkbuurt. De werkzaamheden worden in fases gedaan, zodat de straten via omleidingsroutes bereikbaar blijven.

 • Nieuwjaarswensen

  05 januari 2021

  Omdat we geen nieuwjaarsreceptie kunnen houden, hebben inwoners, sociale en maatschappelijke partijen een nieuwjaarsgroet opgenomen.

 • Voorlopige schade jaarwisseling Sliedrecht 20.000 euro

  04 januari 2021

  De afgelopen jaarwisseling is er voor 20.825 euro schade aangericht aan eigendommen van de gemeente Sliedrecht. Dat blijkt uit een inventarisatie die gisteren en vandaag is gedaan.

 • Vernieling oorlogsmonument

  05 januari 2021

  Tijdens de jaarwisseling is een stenen plaat afgebroken en losgeraakt van het muurtje dat onderdeel uitmaakt van het oorlogsmonument aan de Stationsweg. Ook zijn enkele tegels in het muurtje losgeraakt. Er zijn sterke aanwijzingen dat de schade is veroorzaakt door vuurwerk.

 • Regeling diplomazwemmen is gestopt

  04 januari 2021

  De regeling diplomazwemmen is gestopt per 1 januari 2021.

 • Nieuwjaarsgroet burgemeester Dirk v.d. Borg

  31 december 2020

  Burgemeester Dirk van der Borg wenst iedereen een goed en gezond 2021. Bekijk hieronder het filmpje.