Alles uit de kast, elke trui telt!

Op vrijdag 5 februari 2021 vieren we de alweer 15e Warmetruiendag! Met dé grootste klimaatactie van Nederland gaan we de energieverspilling te lijf. Doet u ook mee!

Dag kolen en gas, hallo energiebesparing

Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2! Dus doet u ook mee! Meedoen is heel simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Benieuwd wat u allemaal nog meer kan doen? Kijk dan op www.warmetruiendag.nl.

Zet 'm alvast in uw agenda: 5 februari Warme Truiendag.

En wist je dat je je thermostaat heel makkelijk veel zuiniger kunt instellen? MilieuCentraal heeft een aantal klimaatklappers op een rij gezet, waaronder een aantal handige energiebespaartips binnenshuis! De klimaatklappers voor in huis vindt u op op de website van MilieuCentraal.

Doe-tip Warmetruiendag: Brei een eigen lievelingstrui

Vanwege het 15-jarig bestaan van Warmetruiendag in 2021 hebben we voor de komende editie van Warmetruiendag een trui laten ontwerpen die je zelf kunt breien en je heerlijk warm houdt. Download het gratis breipatroon.

Breien