7 en 8 april praktisch verkeersexamen

Op woensdag 7 en donderdag 8 april worden door de groepen 7 van basisscholen OBS Roald Dahl, CBS Oranje Nassau, Johannes Calvijnschool en CBS Anne de Vriesschool het praktisch verkeersexamen afgenomen. Wethouder Ton Spek zal op 7 april het verkeersexamen officieel openen.

Praktisch verkeersexamen

Door de coronamaatregelen start het praktisch verkeersexamen vanaf de scholen. De leerlingen fietsen een route van iets meer dan vier kilometer. Tijdens de route komen de leerlingen langs veel voorkomende verkeerssituaties in Sliedrecht. Zo kunnen ze laten zien dat ze beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om veilig deel te nemen aan het verkeer. De kinderen hebben via school de route gekregen, zodat ze deze alvast kunnen oefenen. 

Verkeerseducatie

Naast de theorielessen voor verkeersonderwijs doen veel scholen ook mee aan SCHOOL op SEEF. SCHOOL op SEEF is het regionale praktische verkeerseducatieprogramma waaraan ook de gemeente Sliedrecht meedoet. De deelname draagt bij aan een verkeersveilige regio en nul verkeersslachtoffers. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Drechtsteden en gemeente Sliedrecht.

Veilige fietsroute

De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan goede verkeerseducatie op school. Ook de fietsroutes naar school en in de schoolomgeving moeten veilig zijn. Daarom wordt in april gestart met de aanleg van een veilige fietsroute van de weg Craijensteijn. Het nieuwe fietspad zorgt voor meer veiligheid voor fietsers in het verkeer. Ook levert het een positieve bijdrage aan het fietsgebruik in Sliedrecht. Meer informatie leest u op de speciale projectpagina aanleg fietspad Craijensteijn.
 

logo school op seeflogo vvnlogo fietsersbond  logo RPV