Jan de Vries kandidaat burgemeester voor Sliedrecht

De benoeming van een nieuwe burgemeester is weer een stap dichterbij. Gisteravond, 2 maart, besloot de gemeenteraad om Jan de Vries (55 jaar) uit Goudriaan voor te dragen voor deze functie aan de Commissaris van de Koning.

Jan de Vries is ontzettend blij met zijn voordracht. Hij kent Sliedrecht goed en kijkt er naar uit om hier te komen wonen en werken. Hij hoopt, samen met zijn gezin, snel onderdeel te zijn van de Sliedrechtse samenleving. De Vries is geboren in Goudriaan en heeft zijn hele leven in de Alblasserwaard gewoond. Hij staat bekend als een benaderbaar en toegankelijk mens en hij is actief in het maatschappelijk leven in zijn dorp. Hij vindt zijn ontspanning in fotograferen en is een fervent wandelaar.

Cees Paas, Voorzitter van de vertrouwenscommissie zei over De Vries: “In de profielschets vroegen we: natuurlijk gezag, leiderschap en verbindende kwaliteiten, aangevuld met humor, geduld en daadkracht van de nieuwe burgemeester. Dat hebben we gevonden in Jan de Vries. Met hem hebben we een perfecte match voor ons dorp. Met Jan de Vries zetten we met vertrouwen in op een duurzame groei en ontwikkeling van ons dorp.”  

Jan de Vries zat van 2002 tot 2010 namens het CDA in de Tweede Kamer. In de loop van de jaren heeft hij tal van bestuurlijke functies bekleed. Op dit moment is hij voorzitter van de vakvereniging voor de collectieve sector, CNV Connectief.

De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is definitief, zodra het Koninklijk Besluit getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat Jan de Vries op 13 april 2021 als nieuwe burgemeester van Sliedrecht wordt geïnstalleerd.

210302Bekendmaking nieuwe Burgemeester3191

210302Bekendmaking nieuwe Burgemeester3243