DELTA Netwerk legt glasvezel aan in Sliedrecht

Afgelopen donderdag 8 december heeft wethouder Ton Spek namens de gemeente Sliedrecht het startsein gegeven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk in Sliedrecht. Met een symbolische schop in de grond bij het Nationaal Baggermuseum luidde hij samen met Karl Heinz van der Made, directeur van DELTA Netwerk en Bas Hollenberg, directeur van Circet Nederland, de aanlegperiode in.

Wethouder Ton Spek zet eerste schop in de grond 

Wethouder Spek vertelt over het belang van glasvezel voor de gemeente: “Net als veel inwoners werk ik als wethouder van de gemeente Sliedrecht tegenwoordig weer op locatie maar nog ook steeds vanuit huis. Een goede internetverbinding is onmisbaar. Dit is niet alleen voor inwoners belangrijk maar ook voor onze bedrijven. Zij hebben te maken met meer dataverbruik, slaan veel informatie op in de Cloud en lezen real-time apparatuur uit aan de andere kant van de wereld. Door de aanleg van glasvezel in de gemeente Sliedrecht zijn onze inwoners en ondernemers de komende jaren verzekerd van snel internet.”

Van der Made vult aan: “Wij danken de gemeente Sliedrecht voor het vertrouwen en de constructieve samenwerking, waardoor nu bewoners van de gemeente gebruik kunnen gaan maken van glasvezel en maximaal profiteren van alle voordelen die glasvezel biedt. Sliedrecht staat bekend om de baggerindustrie. Prachtig dat we op een historische plek als het Nationaal Baggermuseum de eerste schop in de grond mogen zetten voor de aanleg van het netwerk van de toekomst”

Start aanleg glasvezel DELTA Netwerk in Sliedrecht

Een project voor 10.500 woningen

Circet Nederland voert meerdere projecten uit voor DELTA Netwerk en is blij dat zij nu ook de opdracht hebben gekregen voor de aanleg in de gemeente Sliedrecht. Bas Hollenberg: “Sinds september loopt er een team langs de huizen om toestemming te vragen voor het plaatsen van de aansluiting in de woning. Het totale project omvat ongeveer 10.500 woningen. Om al deze woningen van glasvezel te kunnen voorzien, wordt er door onze mensen zo’n 96 kilometer gegraven of geschoten, komen er 4 bovengrondse - en circa 270 ondergrondse verdeelpunten, zodat ongeveer 2.000 km aan glasvezelkabel kan worden verwerkt. De graafwerkzaamheden duren tot en met Q3 2023. Natuurlijk doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat inwoners zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden.” Kijk voor meer informatie op Delta Fiber: www.deltanetwerk.nl/sliedrecht.

Glasvezelaansluiting van DELTA Netwerk

Inwoners van de gemeente die nog niet hebben gekozen voor een glasvezelaansluiting van DELTA Netwerk, kunnen nog steeds een aansluiting in de meterkast krijgen. Deze is nu geheel vrijblijvend en kosteloos. Of iemand nu of later voor een abonnement op glasvezel kiest, dat bepaalt men zelf. Pas wanneer iemand kiest voor een abonnement bij één van de aangeboden telecomaanbieders, worden er abonnementskosten in rekening gebracht. De telecomaanbieders staan vermeld op de website www.deltanetwerk.nl.

Ook op de bedrijventerreinen Nijverwaard, Baanhoek, Molenplaat en Kerkerak wil DELTA Netwerk glasvezel aanleggen. Er is veel interesse in een glasvezelabonnement. Echter zijn er nog niet voldoende aanmeldingen om daadwerkelijk aan te gaan leggen. Ondernemers en bewoners van deze bedrijventerreinen hebben nog enkele dagen om zich aan te melden bij een lokale telecomaanbieder. Meer informatie is te vinden op deltanetwerk.nl/zakelijk na de postcodecheck. 

Communicatie voor en tijdens de aanleg

DELTA Netwerk communiceert samen met de aannemer voor en tijdens de aanleg, met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de woningen. Inwoners die al een afspraak hebben voor een aansluiting, worden tijdig per brief geïnformeerd. Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen zij de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken. Inwoners die belangstelling hebben voor de gratis huisaansluiting, maar nog geen abonnement willen, kunnen een afspraak maken met de aannemer. Dat kan telefonisch via 079 30 303 72 of via glasvezelafspraak@deltafibernetwerk.nl . Inwoners die belangstelling hebben voor een glasvezelabonnement, kunnen die aanvragen via www.deltanetwerk.nl

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huizen en bedrijven in 2024. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie. 

Heeft u vragen?

Lees de veel gestelde vragen op de pagina van DELTA Netwerk.