Gratis cursussen lezen, schrijven en rekenen

De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat lukt niet altijd als je moeite hebt met lezen, schrijven en rekenen. De gemeente werkt samen met verschillende taalscholen waar je gratis les kan krijgen.

Cursus Beter Nederlands leren spreken

Deze cursus is voor volwassenen die nog niet zo lang in Nederland wonen. Een leraar helpt je om een goede basis te krijgen van het Nederlands. Zo leer je goed Nederlands spreken, lezen en schrijven.

Voor vragen kun je contact opnemen met Ellen Dijkstra van Taalschool Toptaal. Telefoonnummer 06 16439254 of mailen naar ellen.dijkstra@toptaalgroep.nl.

Cursus Leren lezen en rekenen

Deze cursus is voor volwassenen die niet kunnen lezen of rekenen. Met de leraar bepaal wat je wat je wilt leren.

Voor vragen kun je contact opnemen met Suzanne Vonk van Taalschool Prago. Telefoonnummer 0642107741 of mailen naar suzanne.vonk@prago.nl.

Cursus Taal voor werk of studie

Deze cursus is voor volwassenen die bezig zijn met het zoeken naar een baan of een studie willen volgen. Een leraar helpt je bij jouw vragen over werk, solliciteren of studeren.

Voor vragen kun je contact opnemen met Nikkie Ronda van Taalschool IVIO. Telefoonnummer 06 83647841 of mailen naar nikki.ronda@ivio.nl.

Weet je niet welke cursus het beste bij je past?

De bibliotheek aan de Scheldelaan 1 in Sliedrecht helpt je graag met het uitzoeken van de juiste cursus.

Gratis cursussen lezen