Zwanenmeer: Nieuwe naam voor groene waterpartij Baanhoek-West

De wijk Baanhoek-West is nog volop in ontwikkeling. Een wijk waar gebouwd, maar ook gewoond, gewerkt en gespeeld wordt. Vorige maand zijn de bewoners via een speciale nieuwsbrief bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de wijk. In deze nieuwsbrief hadden we een prijsvraag: Bedenk een naam voor de Eco-HOVD zone.

In het hart van de wijk ligt de grootste groen en waterpartij van de wijk. Formeel had dit gebied geen naam en het stond bekend als 'ecozone' of 'HOVD-zone'. HOVD staat voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden. Deze naam past niet bij dit mooie gebied. Daarom heeft de gemeente aan de bewoners gevraagd om een betere naam voor deze groene zone te bedenken.

Nieuwe naam voor de Eco-HOVD zone: Zwanenmeer

Uit alle inzendingen werd de naam Zwanenmeer het vaakst genoemd. Zwanenmeer past bij de grootste groen waterpartij in Baanhoek-West, want dagelijks zijn er zwanen te bewonderen. Mevrouw Sylvia Deijs won als gelukkige inzender een cadeaubon. Wethouder Ton Spek overhandigde persoonlijk de cadeaubon met een prachtige bos bloemen. Later als de groene waterpartij aangelegd is wordt er een bord met de naam Zwanenmeer geplaatst. Hierover hoort u later meer.

Wilt u graag ook de nieuwsbrief lezen? Ga naar de speciale projectpagina Baanhoekwest

Overhandiging cadeaubon met bloemen BaanhoekWest
Felicitatie van wethouder Ton Spek aan prijswinnares mevrouw Sylvia Deijs