Januari

 • Geen fiets? Huur tijdelijk een Donkey Republic deelfiets van Qbuzz!

  14 januari 2022

  Deze week worden de deelfietsen van Qbuzz/Donkey Republic in Sliedrecht geplaatst. Met de knaloranje deelfiets reist u van of naar de halte of station. Vanaf 13 januari kan er op 8 locaties in Sliedrecht een deelfiets via de Qmove reisapp gehuurd worden.

 • Samen energie opwekken in Sliedrecht

  24 januari 2022

  VvE platform en Drechtse Energie wil grootschalige zonprojecten realiseren in lokaal eigendom van Sliedrechters, voor Sliedrechters. Ook bewoners, die zelf al zonnepanelen hebben, kunnen meedoen. Duurzaamheid en energiebesparing zijn binnen gemeente Sliedrecht belangrijke thema’s. De gemeente is dan ook bereid om aan dit initiatief mee te werken door daken beschikbaar te stellen.

 • De Vries: "BOA's belagen is niet acceptabel"

  04 januari 2022

  In Sliedrecht is de jaarwisseling relatief rustig verlopen. Gelukkig hebben heel veel Sliedrechters, ondanks de beperkingen, genoten van een gezellige viering van oud en nieuw. Helaas zijn er ook weer veel vernielingen aangebracht en werden ook hulpverleners belaagd. Burgemeester de Vries: Ik vind het onacceptabel dat onze BOA’s zijn bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk en eieren. Een zeer onveilige situatie. Ik heb de betrokken medewerkers gevraagd om hiervan aangifte te doen. Ik roep de daders en anderen die dit gezien hebben op, om zich bij de politie te melden."

 • Heeft u een voorstel voor een zonneproject in de Drechtsteden?

  03 januari 2022

  In de Drechtsteden hebben we al veel met elkaar gesproken over gebieden waar eventueel ruimte is voor het grootschalig opwekken van duurzame zonne-energie op land. Het is nu tijd om met elkaar een stapje verder te gaan: welke ideeën en voorstellen voor zon op land zijn er in de Drechtsteden? Iedereen – inwoners, ondernemers en organisaties - kan zijn of haar voorstel of idee inbrengen. Doe mee!