De Vries: "BOA's belagen is niet acceptabel"

In Sliedrecht is de jaarwisseling relatief rustig verlopen. Gelukkig hebben heel veel Sliedrechters, ondanks de beperkingen, genoten van een gezellige viering van oud en nieuw. Helaas zijn er ook weer veel vernielingen aangebracht en werden ook hulpverleners belaagd. Burgemeester de Vries: Ik vind het onacceptabel dat onze BOA’s zijn bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk en eieren. Een zeer onveilige situatie. Ik heb de betrokken medewerkers gevraagd om hiervan aangifte te doen. Ik roep de daders en anderen die dit gezien hebben op, om zich bij de politie te melden."

Vuurwerk

In Sliedrecht is tijdens de jaarwisseling, en de periode voor de jaarwisseling, weer veel illegaal vuurwerk afgestoken. "Ik ben geschrokken van het feit dat ook veel jonge tieners, ondanks het vuurwerkverbod, vuurwerk en ook zwaar illegaal vuurwerk hebben afgestoken." aldus De Vries. Samen met onze wijkagenten en jongerenwerkers gaan we bespreken op welke manier we in gesprek gaan met de jongeren en hun ouders hierover. De rol van ouders is belangrijk want zij zijn tenslotte als eerste verantwoordelijk voor hun kinderen.

Vernielingen

Helaas zijn er wel weer veel vernielingen aangebracht aan gemeentelijke eigendommen: 30 gele prullenbakken (ruim 400 euro per stuk), verkeersborden, zittingen van zitbankjes, 20 rioolkolken (putten om regenwater op de vangen). De totale kosten komen op ongeveer € 25.000,-. Geld dat we helaas niet meer uit kunnen geven aan de gemeenschap.

Veiligheid

"Onze hulpverleners en medewerkers van de buitendienst hebben uitstekend werk verricht. Zij stonden paraat voor onze veiligheid en zorgen er voor dat alles weer netjes is opgeruimd en wordt hersteld. Zij verdienen onze grote waardering en respect." benadrukt de Vries.