Daverend oogstfeest NME-centrum "De Hooizolder"

Afgelopen vrijdag 1 juli werd het werk in de moestuin in NME-centrum “De Hooizolder” afgesloten met het oogstfeest. Eindelijk mochten de leerlingen hun aardappelen oogsten! Ook de medewerksters van de moestuin werden in het zonnetje gezet.

Educatieve Tuin NME-centrum "De Hooizolder”

Het moestuinieren is speciaal ontwikkeld voor groep 5 van de basisscholen in Sliedrecht.
Dit seizoen kwamen 2 groepen 5 van de Prins Willem Alexanderschool (Waalslaan) vanaf half maart 6x op vrijdagmorgen in hun eigen moestuintje, zaaien, wieden en oogsten in de Educatieve Tuin in NME-centrum "De Hooizolder”. Iedere leerling heeft daar een eigen stukje grond onderhouden. Zelfs buiten de lessen om waren de leerlingen vrij om te komen wieden en indien nodig hun plantjes water te geven.

Iedere week vertelde NME-medewerkster “juf Marianne” steeds wat er gedaan moest worden in de moestuin. Daarnaast had iedere les nog een speciaal thema zoals een puzzel “Wat eten we van de plant”, een insectenhotel bouwen, bodemdiertjes zoeken en bekijken. De lessen zijn een groot succes waar alle leerlingen met groot enthousiasme aan meedoen. Volgend jaar is er weer een andere groep 5 van een school in Sliedrecht aan de beurt.

collage Oogstfeest NME