April

 • Aanvragen eenmalige energietoeslag, voor huishoudens in de Drechtsteden, nu mogelijk

  29 april 2022

  Vanaf 19 april 2022 is het mogelijk om de eenmalige energietoeslag aan te vragen. Deze is bedoeld voor huishoudens in de Drechtsteden, waarvan het inkomen minder is dan 130% van het wettelijk sociaal minimum (WSM). De Sociale Dienst Drechtsteden voert de regeling uit, namens de zeven gemeenten in de Drechtsteden.

 • Aardgasvrij wonen. Wat vindt u hiervan?

  15 mei 2023

  Net als andere gemeenten moeten we in Sliedrecht de uitstoot van CO2 verminderen. Stoppen met het gebruik van aardgas is één van de maatregelen. Dit gaat stap voor stap. Hoe en wanneer verschilt per wijk. In grote delen van Sliedrecht is het warmtenet een goede optie. De aanleg van het warmtenet is ook al in volle gang.

 • Vaststelling Beleidsregels Eenmalige Energietoeslag Drechtsteden

  26 april 2022
 • Coalitie SGP-ChristenUnie, CDA en VVD

  15 april 2022

  Na het advies van de informateur zijn de partijen met elkaar in gesprek gegaan. In de bestuurskamer van het Baggermuseum hebben zij een akkoord op hoofdlijnen bereikt. De formateur, Cees Paas, is verheugd te kunnen aangeven dat SGP-ChristenUnie, CDA en VVD samen de coalitie voor de komende raadsperiode vormen. Samen is er een breed gedragen visie op hoe Sliedrecht de komende jaren moet ontwikkelen. De onderhandelaars hebben veel vertrouwen dat deze ontwikkeling samen met de gehele gemeenteraad van Sliedrecht in gang gezet kan worden.

 • Samen tegen financiële oplichting

  07 april 2022

  Alleen al dit jaar zijn er dertien meldingen binnengekomen, bij de politie in Sliedrecht, van financiële oplichting. Met name ouderen die door de digitalisering hulp nodig hebben bij bankzaken zijn vaker slachtoffer van deze vorm van oplichting. Om het bewustzijn onder de inwoners van Sliedrecht te vergroten over waar je mee te maken kunt krijgen en vooral hoe je dit kunt voorkomen, hebben Het Bonkelaarhuis en de Politie Drechtsteden Buiten de samenwerking opgezocht.
  Eén keer in de acht weken staan zij op woensdagochtend gezamenlijk op de weekmarkt van Sliedrecht.

 • De zon schijnt, tijd om de oranje Donkey deelfiets te pakken

  07 april 2022

  Op allerlei plekken in Sliedrecht staan de oranje deelfietsen van Donkey Republic. Een deelfiets is handig voor bijvoorbeeld het eerste of laatste stukje van uw reis met bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Of u gebruikt ze om erop uit te gaan in de regio. U vindt de fietsen namelijk ook in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

 • Sportieve successen Volleybal

  05 april 2022
 • Minister de Jonge brengt flits bezoek aan Sliedrecht

  05 april 2022