Samen tegen financiële oplichting

Alleen al dit jaar zijn er dertien meldingen binnengekomen, bij de politie in Sliedrecht, van financiële oplichting. Met name ouderen die door de digitalisering hulp nodig hebben bij bankzaken zijn vaker slachtoffer van deze vorm van oplichting. Om het bewustzijn onder de inwoners van Sliedrecht te vergroten over waar je mee te maken kunt krijgen en vooral hoe je dit kunt voorkomen, hebben Het Bonkelaarhuis en de Politie Drechtsteden Buiten de samenwerking opgezocht.
Eén keer in de acht weken staan zij op woensdagochtend gezamenlijk op de weekmarkt van Sliedrecht.

Op de eerste ochtend is er gesproken met meerdere inwoners van Sliedrecht. Meerdere inwoners deelden een ervaring van zichzelf of iemand in hun omgeving met financiële oplichting.

“Mijn vrouw werd zogenaamd gebeld door de bank toen ik niet thuis was. Haar antwoord was dat ze geen verstand heeft van de bankzaken en dat ik dit regel. Daarna heeft ze onze dochter gebeld en zijn we samen naar de bank hier in Sliedrecht gegaan.”

Deze ervaring liep goed af, maar zijn er genoeg voorbeelden waarbij mensen daadwerkelijk opgelicht worden.

“De bank belt nooit, ook al verschijnt hun nummer in je scherm neem niet op of breek het gesprek snel af.” zegt de politie.
‘Laat ook niemand binnen, wat ze ook verzinnen’ luidt hun slogan. Niet aan de telefoon en niet aan uw deur.

Heeft u vragen over financiële oplichting? Neem contact op met Het Bonkelaarhuis 0184 420 539 of loop binnen op maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. Bent u slachtoffer van financiële oplichting? Neem dan contact op met de politie.

collage babbeltrucs