Overeenkomst PARKnCHARGE

De gemeente Sliedrecht wil het gebruik van elektrische en hybride auto’s stimuleren. Dat doen ze door laadpalen te laten plaatsen in de openbare ruimte. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met PARKnCHARGE.

Meerdere aanbieders

De overeenkomst met ParknCharge gaat uit van een open marktmodel. Dat betekent dat er in de gemeente Sliedrecht meerdere aanbieders van laadpalen actief mogen zijn. PARKnCHARGE is tot dusver het eerste en het enige bedrijf met een overeenkomst met de gemeente.

Toekomstig beleid

De gemeente werkt in het kader van het Klimaatakkoord en de Nationale Agenda Laadinfrastructuur aan een visie voor laadpalen. Voor het plaatsingsbeleid werkt de gemeente aan een plankaart. Dat is een kaart met de meest gunstige locaties voor een laadpaal of een laadplein. Zo voorkomt de gemeente het lukraak plaatsen van laadpalen en weten inwoners waar de laadpalen te vinden zijn. Ons uitgangspunt is dat de stroom op publieke laadinfrastructuur groen is.

Momenteel zijn er circa 130 (semi)openbare laadpunten in de gemeente Sliedrecht. Om in 2025 in de laadbehoefte van elektrische personenauto’s en bestelwagens te voorzien zijn ongeveer 214 laadpunten nodig. In 2030 zijn ongeveer 633 laadpunten nodig voor deze gebruikersgroepen. Een overzicht van alle laadpunten in Sliedrecht vindt u op www.oplaadpunten.nl.

Hoe vraag ik een laadpaal aan?

Heeft u een elektrische auto en wilt u graag een laadpaal aan de openbare weg? Dan kunt u een aanvraag doen bij ParknCharge. Dit bedrijf verzorgt vanaf januari 2022 de plaatsing van laadpalen in Sliedrecht. Aanvragen van een laadpunt kan via www.parkncharge.nl.

ParknCharge regelt ook de vergunning bij de gemeente. Dit duurt ongeveer 18 weken. Als er bezwaren binnenkomen, kan het langer duren. Bewoners die niet op eigen terrein kunnen parkeren, kunnen een laadpaal aanvragen via de website de gemeente Sliedrecht. Kijk op de pagina voor aanvraag vergunningen.

Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over laadpalen voor elektrische auto's? Neem dan contact op met de gemeente Sliedrecht via 14 0184.

IMG_0038