Proef groene sedumdaken R-netbushokjes Zuid-Holland

De provincie Zuid- Holland Zuid is vorige week in de gemeente Sliedrecht gestart met een proef van groene sedumdaken op de R-net bushokjes. In Sliedrecht is de halte Willem Dreespark van een groen dak voorzien, de halte Grienden volgt in september. De proef draait ook in de gemeenten Molenlanden en Papendrecht.

Doel proefperiode

Het komend half jaar onderzoekt de provincie Zuid- Holland Zuid hoe de planten groeien, hoe het onderhoud gaat en wat de reacties van de omgeving zijn. Op basis hiervan wordt bepaald of een groen sedumdak een standaard mogelijkheid wordt bij het bouwen van nieuwe R-netbushokjes. Meer informatie over de proef leest u op www.zuid-holland.nl.

02-willem_dreespark_sliedrecht_Sedumdak_Rnet
Groene sedumdaken

Deze groene daken worden ook wel sedumdaken genoemd. Dit komt omdat het dak gevuld wordt met sedumplanten. Dit zijn vetplanten, die goed tegen wisselende weersomstandigheden kunnen en weinig onderhoud nodig hebben. Ook zijn ze licht van gewicht, wat ideaal is voor een dak.
Een groen dak heeft veel voordelen. Het vangt water op, biedt voedsel voor insecten zoals bijen en vlinders, en werkt verkoelend in de zomer. Met meer groen op het dak dragen we bij aan een gezonde en prettige leefomgeving.
Ook starten met een groen sedumdak? Kijk eens op www.operatiesteenbreek.nl voor tips en ideeën.