Nieuwe fietsenstalling Kerkbuurt geopend

Woensdag 8 juni is door wethouder Roelant Bijderwieden de nieuwe fietsenstalling Kerkbuurt officieel geopend. De nieuwe fietsenstalling is gerealiseerd voor de bezoekers van de Kerkbuurt. Ook de naastgelegen Henri Dunantschool maakt gebruik van de fietsenstalling.

Op een natte woensdagmiddag onthulde wethouder Roelant Bijderwieden het bord van de fietsenstalling. Na de openingshandeling was er een kort dankwoord van Eddy Hoogendoorn namens het bestuur van de Ondernemersvereniging Kerkbuurt. Directrice Angela Kinkien van Basisschool Henri Dunant overhandigde namens de leerlingen een mooie ingelijste tekening. Na afloop was er ruimte om met de aanwezigen een drankje te drinken bij Spek & Bonen.

Fietsenstalling Kerkbuurt

Vorig jaar is het horecaplein op de Kerkbuurt opnieuw ingericht. En met de komst van een aantal nieuwe horecazaken (en terrassen) kwam de ruimte voor vrije doorgang in het gedrang. Bezoekers stalden nog steeds hun fietsen op horecaplein, maar nu staan de terrassen hier opgesteld. Daarom is in overleg tussen gemeente, ondernemers en de daar achter gelegen school, een nieuwe fietsenstalling in de Schoolstraat gerealiseerd. Hiermee wordt wederom een belangrijke bijdrage geleverd in het veraangenamen van de verblijfssfeer op de Kerkbuurt. In totaal is er voor zo’n 150 fietsen ruimte om fietsen en scooters gratis te stallen. De fietsenstalling ligt aan de Schoolstraat, maar is bereikbaar via de Kerkbuurt.

Opening Fietsenstalling Kerkbuurt