Sliedrecht vergroent

Het klimaat verandert. Dat heeft gevolgen, ook voor Sliedrecht. Door droogte daalt de grondwaterstand, met het risico dat woningen verzakken en planten verdrogen. Tegelijkertijd kunnen er meer korte periodes van hevige regenval voorkomen.

Samen Sliedrecht vergroenen en ontstenen

Met het vergroenen van onze omgeving kunnen we samen de gevolgen van hittestress en wateroverlast verminderen. Daarom organiseert de gemeente regelmatig leuke acties voor bewoners of wijken.

Acties in Sliedrecht

  • Op zaterdag 18 juni organiseren de gemeente en Tablis Wonen samen een straatactie voor de wijkbewoners van Burgemeester Winklerplein-noord. Samen met een team van de Sociale Moestuin, Garden Inspirations en Stichting Sliedrecht Groen gaan zij wijkbewoners een handje helpen met het ontstenen en vergroenen van hun tuin.
  • Op woensdag 22 juni organiseert aannemer Van Hattum voor de wijkbewoners van de Vogelbuurt de straatactie 'Zomerse Groen(plant)dag!'

Wilt u ook aan de slag met het vergroenen van uw tuin? En wilt u iets doen voor een klimaatbestendige én fijne leefomgeving? Kijk dan eens op www.operatiesteenbreek.nl voor tips en ideeën.

01-Logo-steenbreek-gemeente-Sliedrecht