September

 • Energiecoaches van start gegaan in Sliedrecht

  29 september 2022

  Sliedrechtse huishoudens in buurten die het hardst getroffen worden door de stijgende energieprijzen worden binnenkort bezocht door een energiecoach. De energiecoach geeft advies over besparende maatregelen en helpt gewenst met direct installeren.

 • Ziet u kansen voor een horecavoorziening in het monumentale raadhuis van Sliedrecht?

  29 september 2022

  Volgend jaar bestaat het raadhuis van Sliedrecht 100 jaar, een mijlpaal om te vieren. De gemeente wil dit prachtige rijksmonument weer de plek geven, die het verdient: Huis van de Democratie én Samenleving.

 • Ereburgerschap voor brandweerman Nico van Wijgerden na halve eeuw trouwe dienst aan Sliedrechtse gemeenschap

  29 september 2022

  Na een bijzonder lange carrière bij de vrijwillige brandweer, reikt burgemeester Jan de Vries Nico van Wijgerden (69) de Erepenning van de gemeente Sliedrecht uit. Het is een unicum in Nederland dat een vrijwillige brandweerman zich meer dan 50 jaar inzet voor de lokale veiligheid. Dat Nico van Wijgerden voortaan als ereburger van Sliedrecht door het leven mag gaan, is een eerbetoon dat hem dubbel en dwars toekomt.

 • Op weg naar een duurzaam Sliedrecht

  20 juli 2023

  Deze week treft u in Het Kompas de Duurzaamheidspagina aan. In deze editie aandacht voor 'Red de egel', start energiecoaches en Duurzaamheidsloket, oproep voor deelname zonneprojecten, maar ook een interview met Sliedrechter Dhr. Van den Dool.

 • Economische Visie Sliedrecht in uitvoering

  22 september 2022

  De gemeente Sliedrecht werkt samen met ondernemend Sliedrecht aan de uitvoering van de Economische Visie. Om nog slagvaardiger te kunnen werken aan een optimaal ondernemingsklimaat in Sliedrecht willen we per 2023 een "Ondernemersfonds" oprichten: Een investeringsbudget voor en door ondernemers, verenigingen en organisaties in Sliedrecht.

 • Toepassing belemmeringenwet privaatrecht

  22 september 2022
 • Uitbreiding warmtenet Deltalaan

  15 september 2022

  Begin juli is HVC gestart met de uitbreiding van het warmtenet in de Deltalaan. In de periode van donderdag 1 september tot maandag 28 november werkt aannemer A. Hak in de Thorbeckelaan aan het warmtenet Sliedrecht.

 • Samen Bouwen aan Sliedrecht

  07 november 2022

  Het college van B&W is vier keer op pad gegaan om met Sliedrechters te praten over onderwerpen die voor Sliedrecht belangrijk zijn. Er zijn mooi gesprekken gevoerd over wonen, uitbreiding van de gemeente, economie, samen veilig leven in Sliedrecht en samenwerking.

 • Resultaten moestuinonderzoek PFAS bekend: nieuwe adviezen voor moestuineigenaren

  05 september 2022

  Het RIVM heeft het onderzoek naar PFAS in groenten en fruit uit moestuinen in de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden afgerond. De meeste inwoners in die gemeenten kunnen groenten en fruit uit eigen tuin eten. Een aantal moestuineigenaren moeten hierbij wel afwisselen met groenten en fruit uit de winkel. Bij enkele moestuinen uit Sliedrecht adviseert het RIVM om helemaal geen groenten of fruit uit de tuin te eten, tenzij de gewassen in bakken met potgrond uit de winkel zijn geteeld.

 • Sliedrecht opent Gemeentekantoor voor tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

  12 september 2022

  Burgemeester Jan de Vries heeft de leden van de gemeenteraad van Sliedrecht, de direct omwonenden en bedrijven aan de Industrieweg van het gemeentekantoor geïnformeerd over het besluit een crisisnoodopvang te openen in het gemeentekantoor. Over ruim twee weken is deze locatie geschikt om maximaal 50 mensen op te vangen.

 • Vrijliggend dubbelzijdig fietspad Craijensteijn officieel geopend

  05 september 2022

  Vrijdag 2 september, is het vrijliggende fietspad aan de Craijensteijn officieel en feestelijk door wethouder Ton Spek geopend. Na twee jaar is de Craijensteijn veiliger voor fietsers en voetgangers geworden. Het fietspad is verbonden met de snelfietsverbinding F15 en zorgt voor een positieve bijdrage aan het fietsgebruik in Sliedrecht.