Energiecoaches van start gegaan in Sliedrecht

Sliedrechtse huishoudens in buurten die het hardst getroffen worden door de stijgende energieprijzen worden binnenkort bezocht door een energiecoach. De energiecoach geeft advies over besparende maatregelen en helpt gewenst met direct installeren.

Volgens een landelijk onderzoek kunnen naar schatting 341 huishoudens in Sliedrecht de energierekening niet meer betalen. De gemeente verwacht dat dit aantal door stijgende energieprijzen inmiddels verder oploopt. Daarom zet de gemeente een subsidie van het Rijk in om 700 huishoudens te helpen met energieadvies en verduurzamingsmaatregelen.

De huisbezoeken richten zich vooral op buurten waarvan bekend is dat veel woningen een laag energielabel hebben. De gemeente werkt samen met woningcorporatie Tablis Wonen, SliM Wonen, Het Bonkelaarhuis en IDC Sliedrecht, omdat de doelgroep vooral bij deze organisaties bekend is. De huisbezoeken worden uitgevoerd door energiecoaches van Klimaatroute.

De actie is het startsein voor een meerjarige ondersteuning van bewoners die extra belang hebben bij het verduurzamen van hun huis. Met de informatie die de energiecoaches ophalen hoopt de gemeente te weten te komen hoe bewoners verder geholpen kunnen worden. De eerste huisbezoeken zijn vanaf maandag 12 september uitgevoerd en geven al aan dat de behoefte naar energiebesparing bij veel bewoners leeft.

Wilt u meer informatie over deze huisbezoeken door de energiecoaches? Neem dan contact op met de Klimaatroute: www.klimaatroute.nl  .

Energiecoaches