Vrijliggend dubbelzijdig fietspad Craijensteijn officieel geopend

Vrijdag 2 september, is het vrijliggende fietspad aan de Craijensteijn officieel en feestelijk door wethouder Ton Spek geopend. Na twee jaar is de Craijensteijn veiliger voor fietsers en voetgangers geworden. Het fietspad is verbonden met de snelfietsverbinding F15 en zorgt voor een positieve bijdrage aan het fietsgebruik in Sliedrecht.

Tijdens de feestelijke opening stonden naast wethouder Ton Spek ook Annet Hanegraaf namens ASVZ en Matthijs Momberg namens KWS stil bij dit moment. Tijdens de speech van wethouder Spek verzorgde de Fietsende Fanfare voor een humoristische en muzikale noot. Na afloop was er een gezellige borrel bij sportcafé 't Bankie.

Opening fietspad Craijensteijn

Wethouder Ton Spek is trots op dit project; "Met de opening van dit fietspad komen maar liefst drie dingen bij elkaar. Op de eerste plaats is er nu een mooi en veilig fietspad waardoor fietsen in Sliedrecht een extra impuls krijgt. Dat vindt het college van B&W ook belangrijk, al is het maar om mensen te stimuleren om meer te bewegen. Daarnaast hebben we met de Craijensteijn nu een mooie, veilige en groene entree van Sliedrecht. En tot slot is dit een duurzaam project. De aanleg zelf, de materialen en straks met meer bomen en andere soorten van biodiversiteit. Kortom: een mooi project!"
Op onze projectpagina leest u meer over Aanleg fietspad Craijensteijn