Alle Sliedrechtse speelplekken worden rookvrij

Afgelopen woensdag 23 november 2022 is door wethouder Paas de aftrap gegeven om alle openbare speelplekken in Sliedrecht de komende tijd rookvrij te gaan maken. Bij natuurspeeltuin In De Weer werd de eerste tegel gelegd, waarmee duidelijk wordt dat het niet meer de bedoeling is om in de speeltuin een sigaret op te steken.

"Als je erover nadenkt, is het eigenlijk heel vreemd dat speelplekken nog niet rookvrij waren", zegt wethouder Paas. "Iedereen is het erover eens dat kinderen niet in de rook zouden moeten spelen."

Uit onderzoek van onder meer KWF Kankerbestrijding bleek ruim twee jaar geleden dat Nederlanders het heel belangrijk vinden dat plekken waar kinderen komen, rookvrij zijn. De meeste Nederlanders vonden toen dat speeltuinen (91 procent), kinderboerderijen (92 procent) en (buiten)sportterreinen waar kinderen sporten (87 procent) geheel rookvrij zouden moeten zijn.

Het is de ambitie van de gemeente Sliedrecht dat alle kinderen in Sliedrecht zoveel mogelijk opgroeien in een rook- en tabaksvrije omgeving. Daarmee beschermen we kinderen tegen de schadelijke effecten van tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

02-Aftrap rookvrije speelplekken