Energietoeslag 2023

Energietoeslag_2023De Sociale Dienst Drechtsteden krijgt veel vragen over de energietoeslag van 2023. Helaas is daar nog weinig over bekend. Wat we hierover wel kunnen delen:

  • In 2022 gaat het uitkeren van een voorschot op de energietoeslag van 2023 niet gebeuren.
  • In 2023 vindt bestuurlijke besluitvorming plaats over het wel of niet uitkeren van een energietoeslag in 2023. Wanneer die bestuurlijke besluitvorming plaatsvindt is nog niet bekend.
  • Als er in 2023 ook een energietoeslag wordt uitgekeerd, houd er dan rekening mee dat de voorwaarden anders zijn dan die van de energietoeslag in 2022.

Als er in bovenstaande berichtgeving wat wijzigt, dan wordt dit zo snel mogelijk door Sociale Dienst Drechtsteden doorgegeven. Blijf de website van de Sociale Dienst Drechtsteden in de gaten houden voor het meest actuele nieuws.

Let op! Wij waarschuwen u voor oplichters, nepberichten en nepwebsites over de energietoeslag. Zij proberen via een nepbericht u een aanvraag te laten doen voor de energietoeslag. Zo wordt u opgelicht. U kunt uw energietoeslag alleen bij de Sociale Dienst Drechtsteden aanvragen. Dit doet u veilig via de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.