Spotlights On

Onze regio werd in 18 november 1421 opgeschrikt door de Sint Elisabethsvloed. Een ramp die werd veroorzaakt door een bijzonder zware noordwesterstorm, gevolgd door een zeer hoge stormvloed. Hierdoor braken verschillende dijken waardoor duizenden mensen overleden. Een ramp zonder weerga. Na de ramp hebben de Sliedrechters de handen uit de mouwen gestoken en zijn zij gaan opbouwen. Om stil te staan bij de historie en te laten zien hoe krachtig Sliedrecht en de hele Drechtsteden bouwt aan de toekomst zetten we de bruggen in het licht. Met het evenement Spotlights On wordt de regio Drechtsteden in de schijnwerpers gezet.

Tijdens dit evenement worden het Drierivierenpunt en de vier bruggen over de grote rivieren verlicht. Ieder met hun eigen verhaal en met superzuinig LED-licht. Ook de Baanhoekbrug wordt verlicht. Voor de Sint Elisabethsvloed lag Sliedrecht aan de andere kant van de rivier. Met de lampen die aan de beide zijden van deze brug worden geplaatst wordt een beweging gemaakt van de ene naar de andere zijde van de rivier om te symboliseren waar Sliedrecht vandaan komt en waar het naar toe is gegaan. Benieuwd naar alle verhalen en bruggen die verlicht worden? Kijk dan op de website https://spotlightson.nl.

Programma Spotlights On

Vanaf alle locaties schijnen lichtbundels die ieder een eigen verhaal vertellen over die specifieke plek, over de schoonheid en de kracht van de regio. De verlichte bruggen zijn van 14 t/m 20 november dagelijks te bekijken van 18.00 uur t/m 00.00 uur. Meer weten? Kijk op het programma.

Brug Baanhoek