Verhoging NHG-garantie

Per 1 januari 2023 is de grens van de NHG-garantie (Nationale hypotheekgarantie) verhoogd van € 355.000 naar € 405.000. Deze verhoging heeft gevolgen voor startersleningen en opkoopbescherming.

Startersleningen

De gemeente Sliedrecht biedt starters op de koopmarkt de mogelijkheid om een starterslening aan te vragen. Een starterslening is een extra lening bovenop de normale lening. Hiermee is het mogelijk om een eerste huis (met een hypotheek) te kopen Starters die in Sliedrecht wonen kunnen soms meer geld lenen via een starterslening. Vanaf dit jaar mag de aankoopsom van de woning niet hoger zijn dan €405.000. Meer informatie over starterslening of aanvragen? Kijk op de pagina starterslening.

Opkoopbescherming

De gemeente gaat ervan uit dat de koper van een woning met een WOZ-waarde tot € 405.000 altijd zelf in de gekochte woning gaat wonen. Alleen onder strikte voorwaarden mag de woning nog worden verhuurd. De koper moet hiervoor een vergunning aanvragen bij de gemeente.

Wilt u meer weten over startersleningen en opkoopbescherming? Neem dan contact op met de heer Passchier, beleidsadviseur wonen, via gemeente@sliedrecht.nl of bel naar 14 0184.