Februari

 • Tenminste 100 opvangplekken voor asielzoekers in Sliedrecht-Noord

  23 februari 2023

  Donderdag 16 februari zijn burgemeester en wethouders in gesprek gegaan met raad en inwoners over de eventuele komst van een asielzoekerscentrum in Sliedrecht. Het voornemen is om een opvanglocatie te realiseren voor tenminste 100 asielzoekers. Dit is in lijn met de verwachte wettelijke taakstelling voor de gemeente Sliedrecht.
  Er wordt onderzocht of deze opvang in Sliedrecht-Noord gerealiseerd kan worden. De nieuw te realiseren opvanglocatie zal voor ten minste 5 jaar ontwikkeld worden.

 • Dalende huizenprijzen, WOZ-waarde waarschijnlijk gestegen

  22 februari 2023

  Het klinkt als een tegenstelling. De huizenprijzen zijn flink aan het dalen, maar de kans is groot dat de WOZ-waarde op uw aanslag gemeentelijke belastingen hoger is dan vorig jaar. Die aanslag komt er deze maand weer aan. Hoe zit dit? Het komt doordat de WOZ-waarde voor dit jaar gebaseerd is op de verkoopcijfers van een jaar eerder. Toen was de woningmarkt nog heel anders dan nu.

 • Bezoek burgemeester Ulu Camii Moskee

  14 februari 2023

  Burgemeester Jan de Vries bezocht de Ulu Camii Moskee in Sliedrecht. Hij was aanwezig om de gemeenschap een hart onder de riem te steken na de verschrikkelijke aardbeving in Syrië en Turkije. Hij ging in gesprek met de initiatiefnemers van de inzamelingsactie en sprak de aanwezigen voor het vrijdagmiddag gebed toe.

 • Regionale bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaart Zuid-Holland Zuid geactualiseerd

  08 februari 2023

  Op 31 januari zijn de vernieuwde bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaart Zuid-Holland Zuid door het college van burgemeester en wethouders van gemeente Sliedrecht vastgesteld. De wet verplicht de gemeente om ze toch te vernieuwen. Dit doet de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid voor de gemeente.

 • Opheffing algemene graven

  02 februari 2023

  Volgens artikel 23 en 24 van de Beheerverordening van de begraafplaats worden algemene graven 20 jaar na uitgifte opgeheven. De rechten van de algemene graven vervallen wat betekent dat deze graven worden opgeheven. Het grafmonument wordt verwijderd en vernietigd.

 • Tijdelijke waarschuwingsborden Tiendweg

  02 februari 2023

  Vanaf deze week staan tijdelijk op de Tiendweg waarschuwingsborden voor een glad wegdek. De waarschuwingsborden staan op meerdere plaatsen op Tiendweg.

 • Kansen in het ‘Taallokaal’

  02 februari 2023

  ‘Alle ogen deze kant op, want we gaan belangrijke dingen doen vandaag!’ Dat hoeft juf Kelly Wervenbos maar één keer te zeggen. De kinderen in het taallokaal hangen aan haar lippen. Ze zijn razend nieuwsgierig wat er uit de boodschappentas, die naast de juf staat, tevoorschijn zal komen.

 • Collegebezoek over de watersnood bij het Sliedrechts Museum

  01 februari 2023

  Vandaag, 1 februari herdenken wij de Watersnoodramp van 1953. Ook in Sliedrecht is de dijk doorgebroken en zijn veel inwoners hiervan het slachtoffer geworden. Straten en polders liepen onder, gezinnen werden geëvacueerd en met man en macht werd grotere schade voorkomen en hulp geboden.