April

 • Vijf Sliedrechters benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

  31 mei 2023

  Tijdens de jaarlijkse lintjesregen in Sliedrecht zijn vijf Sliedrechters gedecoreerd. Duizenden uren hebben zij zich als vrijwilliger ingezet voor onze lokale samenleving, het verenigingsleven, goede doelen en de kwetsbare medemens. Vanwege die persoonlijke verdiensten voor onze maatschappij zijn zij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vandaag maakte burgemeester Jan de Vries dit bekend in een feestelijke bijeenkomst, waarbij ze de bijbehorende versierselen kregen opgespeld.

 • Sliedrecht werkt aan een duurzame toekomst

  20 april 2023

  Dat doen we onder andere door stap voor stap van het aardgas af te gaan. Zo verminderen we de uitstoot van broeikassen. Sinds 2018 werken de gemeente Sliedrecht, Tablis Wonen en HVC samen aan het warmtenet Sliedrecht.

 • Zet je in voor een veilige en prettige leefomgeving

  20 april 2023

  De invloed van de bedrijven DuPont en Chemours is in Dordrecht en de omliggende gemeenten regelmatig onderwerp van gesprek. We willen immers allemaal een gezonde en veilige leefomgeving waar het prettig wonen, werken en leven is. Daarvoor is een goed en eerlijk contact van de omwonenden met de directies van de bedrijven belangrijk. De Burenraad DuPont Chemours is daarbij een belangrijk platform.

 • Lege blikjes zijn geld waard!

  11 april 2023

  Vanaf zaterdag 1 april is er ook statiegeld ingevoerd op alle blikjes met een inhoud van maximaal 3 liter. Dat betekent dat er € 0,15 cent extra gerekend wordt op elk blikje. Met de invoering van het statiegeld willen we voorkomen dat blikjes in de natuur terecht komen. Jaarlijks belanden er namelijk 150 miljoen blikjes als zwerfafval in de natuur. Onnodig en zonde van de natuur!

 • Sliedrechtse bedrijven starten Green Deal om hun bedrijven te verduurzamen

  15 mei 2023

  De Green Deal in Sliedrecht is een feit! 250 Sliedrechtse ondernemers zetten een grote stap in de verduurzaming van de bedrijventerreinen in Sliedrecht. Door slim stroom op te wekken, op te slaan en te gebruiken belasten zij de bestaande infrastructuur minimaal. 80% van de daken worden van zonnepanelen voorzien. Zo wordt een berg groene energie geproduceerd!