April

 • Vijf Sliedrechters benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

  31 mei 2023

  Tijdens de jaarlijkse lintjesregen in Sliedrecht zijn vijf Sliedrechters gedecoreerd. Duizenden uren hebben zij zich als vrijwilliger ingezet voor onze lokale samenleving, het verenigingsleven, goede doelen en de kwetsbare medemens. Vanwege die persoonlijke verdiensten voor onze maatschappij zijn zij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vandaag maakte burgemeester Jan de Vries dit bekend in een feestelijke bijeenkomst, waarbij ze de bijbehorende versierselen kregen opgespeld.

 • Sliedrecht werkt aan een duurzame toekomst

  20 april 2023

  Dat doen we onder andere door stap voor stap van het aardgas af te gaan. Zo verminderen we de uitstoot van broeikassen. Sinds 2018 werken de gemeente Sliedrecht, Tablis Wonen en HVC samen aan het warmtenet Sliedrecht.

 • Zet je in voor een veilige en prettige leefomgeving

  20 april 2023

  De invloed van de bedrijven DuPont en Chemours is in Dordrecht en de omliggende gemeenten regelmatig onderwerp van gesprek. We willen immers allemaal een gezonde en veilige leefomgeving waar het prettig wonen, werken en leven is. Daarvoor is een goed en eerlijk contact van de omwonenden met de directies van de bedrijven belangrijk. De Burenraad DuPont Chemours is daarbij een belangrijk platform.

 • Bouw tankstation en Burger King

  20 april 2023

  Op het bedrijventerrein naast de A15 worden een Burger King en een tankstation van de toekomst gebouwd. Om de locatie goed te kunnen bereiken worden in april 2023 aanpassingen aan de weg gedaan. Vanaf de Ouverture wordt een nieuwe uitvoegstrook gemaakt en vanaf het terrein van het tankstation komt er een doorsteek voor auto's naar de rotonde. Voor fietsers wordt een nieuw fietspad aangelegd.

 • Aanmelden kranslegging donderdag 4 mei a.s.

  19 april 2023

  De gemeente Sliedrecht geeft inwoners, instanties en verenigingen altijd de kans om een krans te leggen tijdens dodenherdenking. Wilt u tijdens de ceremonie op 4 mei een krans of bloemen leggen bij het monument op de Stationsweg?

 • Programma 4 en 5 mei

  24 april 2023
 • OVV-rapport Onderzoek Industrie en Omwonenden

  13 april 2023

  Hoe worden inwoners in Nederland beschermd tegen de risico's van industriële uitstoot en lozingen? Daar deed de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek naar. Lees hier de gezamenlijke reactie van de gemeente Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden op het onderzoek Industrie en Omwonenden van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

 • Koningshuisdeskundige Peter Rehwinkel bij Feestelijke bijeenkomst gedecoreerden

  01 mei 2023

  Op woensdag 26 april as. is de jaarlijkse 'lintjesregen'. In de middag nodigt de gemeente Sliedrecht alle eerder gedecoreerde inwoners uit voor een feestelijke bijeenkomst. Iedereen heeft daarvoor van de burgemeester een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

 • Lege blikjes zijn geld waard!

  11 april 2023

  Vanaf zaterdag 1 april is er ook statiegeld ingevoerd op alle blikjes met een inhoud van maximaal 3 liter. Dat betekent dat er € 0,15 cent extra gerekend wordt op elk blikje. Met de invoering van het statiegeld willen we voorkomen dat blikjes in de natuur terecht komen. Jaarlijks belanden er namelijk 150 miljoen blikjes als zwerfafval in de natuur. Onnodig en zonde van de natuur!

 • Uitnodiging herdenking Liniecrossers

  01 mei 2023

  Op woensdag 12 april a.s. om 10.00 uur herdenken wij de liniecrossers en dragen leerlingen van de Henri Dunantschool het Crossline monument over aan een jongere groep leerlingen. Al bijna 40 jaar zorgen leerlingen voor dit prachtige monument. U bent van harte welkom bij deze herdenking en overdracht.

 • Sliedrechtse bedrijven starten Green Deal om hun bedrijven te verduurzamen

  15 mei 2023

  De Green Deal in Sliedrecht is een feit! 250 Sliedrechtse ondernemers zetten een grote stap in de verduurzaming van de bedrijventerreinen in Sliedrecht. Door slim stroom op te wekken, op te slaan en te gebruiken belasten zij de bestaande infrastructuur minimaal. 80% van de daken worden van zonnepanelen voorzien. Zo wordt een berg groene energie geproduceerd!