Bouw tankstation en Burger King

Op het bedrijventerrein naast de A15 worden een Burger King en een tankstation van de toekomst gebouwd. Om de locatie goed te kunnen bereiken worden in april 2023 aanpassingen aan de weg gedaan. Vanaf de Ouverture wordt een nieuwe uitvoegstrook gemaakt en vanaf het terrein van het tankstation komt er een doorsteek voor auto's naar de rotonde. Voor fietsers wordt een nieuw fietspad aangelegd.

BP tankstation, Greenpoint station en shop Moments & More

Het tankstation bestaat uit verschillende onderdelen: een BP voor "gewone" brandstoffen en een Greenpoint station voor de duurzame brandstoffen. De daken van het station komen vol  te liggen met zonnepanelen om zelf groene elektriciteit op te wekken. Ook wordt het geheel mooi in het groen aangelegd. Naast het tanken van brandstoffen komen er een aantal snelladers om personenwagens en vrachtwagens op te laden en er komt een wasstraat met wasboxen om personenauto’s te wassen. Op termijn zal er ook waterstof aangeboden worden op dit tankstation. Hiervoor worden alle voorzieningen nu al getroffen. Vanaf mei start de bouw van het tankstation dat november 2023 open gaat.

Burger King

In november vorig jaar is de bouw van de Burger King gestart. De werkzaamheden lopen volgens planning. Na de aanpassingen aan de Ouverture wordt ook het terrein ingericht. Dat krijgt een groene afwerking. Niet iedereen kijkt uit naar de komst van de Burger King. Sommige omwonenden maken zich zorgen over zwerfvuil in de wijk.

Burger King besteedt veel aandacht aan het voorkomen van zwerfvuil. Op het terrein komen voldoende afvalbakken waar het afval niet uit kan waaien. Ook bij de drive-thru komen bakken met speciale openingen zodat het afval er niet uitvalt. Een groene haag om het terrein zorgt ervoor dat containers niet in het zicht staan en dat afval, als het toch valt, niet van het terrein kan waaien. Het personeel van de vestiging loopt dagelijks een ronde om het terrein om eventuele rommel op te ruimen. Het is nog niet bekend wanneer de vestiging echt open gaat.

afrit-sliedrecht-baanhoek