Reactieplatform laadpalen

Van 3 mei tot en met 25 juni kregen inwoners van Sliedrecht de mogelijkheid om op het reactieplatform laadpalen te reageren op mogelijke locaties voor laadpalen.

De gemeente is erg tevreden met de binnengekomen reacties. De reacties zijn verwerkt in een plankaart voor laadpalen. Deze plankaart is inmiddels gepubliceerd op het reactieplatform laadpalen. Zo hopen we de komende jaren het netwerk van openbare laadpalen uit te breiden. Bekijk hier de plankaart.

De resultaten

In totaal zijn er 73 reacties binnengekomen. Er zijn maar liefst 49 suggesties gedaan voor nieuwe locaties. Daarnaast zijn er 24 reacties op bestaande locaties gegeven. Op basis van de reacties van inwoners en een controle door de gemeente Sliedrecht, is de plankaart inmiddels aangepast. 
Hierbij zijn:

  •  6 nieuwe locaties toegevoegd, verspreid over hele gemeente, met een zo goed mogelijke verdeling om recht te doen aan de suggesties voor nieuwe locaties;
  • 18 laadpalen voorstellen voor verplaatsing goedgekeurd;
  • 14 al bestaande laadpalen toegevoegd aan de kaart, waarvan er 1 al op de kaart stond. 

Dat een locatie op de plankaart staat, betekent niet dat hier automatisch een laadpaal komt. Hieronder leggen we uit waarom dat is.  

Wettelijke inspraakprocedure

Uit de binnengekomen reacties blijkt dat veel mensen behoefte hebben aan het (bij)plaatsen van oplaadpunten. Op basis van de nieuwe plankaart kunnen exploitanten van elektrische laadpalen een aanvraag doen bij de gemeente voor het plaatsen van een oplaadpunt. Voor het reserveren van de benodigde parkeerplaatsen neemt de gemeente vervolgens een verkeersbesluit. Daarbij hoort een wettelijke inspraakprocedure. Belanghebbenden krijgen dan nog 6 weken de tijd om bezwaar te maken.

Vaststelling nieuwe plankaart en vervolg

De nieuwe aangepaste plankaart is tot 20 december 2023 beschikbaar. Daarnaast stelt de gemeenteraad de nieuwe plankaart vast. Zodra de kaart definitief is, publiceren we deze op de website van de gemeente.