Nieuws voor ondernemers RSS icoon

Graag houden wij u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. U leest hier over bijeenkomsten, werkzaamheden en andere voor u als ondernemer interessante onderwerpen.

 • NOW-loket geopend

  06 april 2020

  Het NOW-loket is open!

 • Actuele informatie Corona

  01 april 2020
 • Digitaal werken toolbox

  31 maart 2020

  In deze onrustige tijden van de coronacrisis wordt er een beroep gedaan op onze creativiteit en flexibiliteit. Je zou dit het grootste thuiswerkexperiment ooit kunnen noemen!

 • Kom Binnen Bij Bedrijven afgelast

  31 maart 2020

  De afgelopen weken zijn alle ondernemers in Nederland in grote of nog grotere mate geraakt door de maatregelen die zijn afgekondigd om de coronapandemie onder controle te krijgen. De actieweek Kom Binnen Bij Bedrijven 2020 (KBBB) kwam ineens in een heel ander daglicht te staan. Van 23 t/m 28 maart kon de week niet doorgaan. Gezien de enorme impact die de crisis op de economie heeft, is in onderling overleg met de deelnemende gemeenten besloten de gezamenlijke actieweek niet op een later tijdstip te organiseren. De aanmeldingsmogelijkheid voor bezoekers wordt dan ook vanaf 1 april stop gezet.

 • Regionale Techniekspelen afgelast

  13 maart 2020

  In verband met de nieuwe maatregelen die door de minister-president en het RIVM zijn afgekondigd vanwege het Coronavirus, heeft de werkgroep Regionale Techniekspelen besloten de Techniekspelen 2020 op 18 maart op de gastlocatie van Teus Vlot te Sliedrecht af te gelasten. Het gaat namelijk om een bijeenkomst met meer dan 100 personen.


 • Update Kom Binnen Bij Bedrijven 2020

  28 januari 2020

  Zoals we vorige week berichtten, heeft de organisatie Kom Binnen Bij Bedrijven besloten de week in maart NIET te laten doorgaan. Gezien de ontwikkelingen rondom het Corona-virus het enige verstandige besluit dat er te nemen was.

 • Tweede Paasdag

  06 april 2020

  Ook komend weekend belooft erg mooi weer en er staat voor een aantal bedrijven wellicht een koopzondag op Tweede Paasdag voor de deur. Dat zal ongetwijfeld weer veel inwoners naar buiten lokken. Dat kan voor u als ondernemer best spannend worden en vraagt van u om uw bedrijf daarop voor te bereiden. We vragen u om uw bezoekersstroom in goede banen te leiden en uw plannen goed door te nemen met uw medewerkers.

 • NOW regeling

  03 april 2020

  UWV heeft een mooi factsheet ontwikkeld over de NOW-regeling voor werkgevers.

 • Regelingen-check

  01 april 2020

  Op basis van een paar vragen, krijg je inzicht in de regelingen die mogelijk op jouw bedrijf van toepassing zijn.

 • Aanvraag TOZO-uitkering

  30 maart 2020
 • In beeld gebracht

  29 maart 2020
 • Extra maatregelen om handelsstromen op gang te houden

  28 maart 2020

  Door de coronacrisis wordt ook de internationale handel flink geraakt. Het Rijk heeft de mogelijkheden voor exportkredietverzekeringen verruimd.

 • Tegemoetkoming schade COVID-19

  27 maart 2020

  De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de kabinetsmaatregelen in de coronacrisis. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 om de vaste lasten te kunnen betalen. De TOGS werd eerder bekendgemaakt als Noodloket. Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS).

 • Richtlijnen Verantwoord Winkelen

  26 maart 2020

  Vandaag zijn de richtlijnen voor verantwoord winkelen met winkeliers gedeeld om ervoor te zorgen dat klanten genoeg afstand van elkaar houden.

 • Inspiratiebijeenkomst Zorgroute afgelast

  25 maart 2020

  Op maandag 6 april stond de Inspiratiebijeenkomst Zorgroute Sliedrecht 2020 in de Raadzaal gepland voor alle deelnemende bedrijven en instellingen. Aan alle deelnemers is op 25 maart jongstleden het volgende bericht verstuurd: 

 • Beste ondernemers van Sliedrecht

  24 maart 2020

  Het zijn bijzondere tijden waarin we met z’n allen verkeren. Grote onzekerheden op alle gebieden. U als ondernemer staat ook iedere dag weer klaar om keuzes te moeten maken. Keuzes die niet gemakkelijk zijn, keuzes die indruisen tegen de normale wijze waarop u ondernemer wilt zijn.

 • Vragen & antwoorden

  23 maart 2020

  Op het moment krijgen wij veel vragen over de inkomensaanvulling zzp'ers en (kleine) ondernemers. Onderstaand vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden.

 • Wegwijzer Corona

  20 maart 2020
 • Vanuit het KVO

  27 maart 2020

  De vernieuwde app Ondermijning van RIEC-LIEC biedt kennis en actualiteit in één.
  De politie zou u willen adviseren de app te downloaden.

 • Reminder voor maandag 10 februari 2020: Duurzame Bereikbaarheid

  07 december 2019

  De gemeente Sliedrecht en de VSO gaan graag met ondernemers in gesprek over duurzaamheid. Daarom houden we elk jaar een bijeenkomst over dit onderwerp. Komend jaar doen we dit op maandag 10 februari. De bereikbaarheid van uw bedrijf en het landelijke klimaatakkoord staan dan centraal.

 • Informatiebijeenkomst werkzaamheden Wantijbrug

  30 november 2019

  De Wantijbrug in de N3 is in slechte staat en moet door Rijkswaterstaat gerenoveerd worden. Daarvoor gaat de brug vanaf 20 januari 2020 voor twee en halve maand dicht voor auto’s, motoren en vrachtwagens.

 • Regionale Techniekspelen op 18 maart 2020

  29 november 2019

  Voor alle leerlingen van groep 7 en 8

 • Shop local: een update van de jaarlijkse kerstmuntenactie

  28 november 2019

  De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk om bestedingen zo veel mogelijk richting de lokale ondernemers te laten gaan.

 • Waaraan doet uw Sliedrechtse bedrijf mee?

  27 november 2019

  Met de Techniekroute Sliedrecht nog niet zolang geleden, komen er nu alweer oproepen voor Alblasserwaard On Stage ( 10 februari 2020) en Kom Binnen Bij Bedrijven ( 23 tm 28 maart 2020) voorbij en start eind dit jaar de werving voor de Zorg- en Welzijnsroute Sliedrecht 2020.

 • Kerstmunten 2019

  26 november 2019

  De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk om bestedingen zo veel mogelijk richting de lokale ondernemers te laten gaan. Sinds 2017 ontvangen de medewerkers van de Gemeente Sliedrecht daarom de lokale kerstmunten in plaats van een traditioneel kerstpakket.