Nieuws voor ondernemers RSS icoon

Graag houden wij u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. U leest hier over bijeenkomsten, werkzaamheden en andere voor u als ondernemer interessante onderwerpen.

 • Vanuit het KVO

  17 januari 2020

  Graag denken de werkgroepen Keurmerk Veilig Ondernemen met u mee.
  Deze editie staat in het teken van: "hoe verleid ik mijn klanten tot aankopen?".
  Nieuwsgierig geworden?

 • Programma bijeenkomst Duurzame Bereikbaarheid op 10 februari 2020

  17 januari 2020

  In onze regio vindt de 'Grootste Onderhoudsopgave Ooit' van Rijkswaterstaat plaats (N3, Van Brienenoordbrug, Heinenoordtunnel, Merwedebrug, Algerabrug, enz.), terwijl de Drechtring nu al onder druk staat. Dit zal vanaf 19 januari 2020 een impact hebben op de bereikbaarheid van ook jouw bedrijf. Ben jij nog wel bereikbaar? Wat betekent dit voor bedrijven en medewerkers en hoe kan je daar slim op inspelen?

 • Afsluiting Wantijbrug

  16 januari 2020

  Aanstaande zondagavond 19 januari 19.00 uur gaat de Wantijbrug dicht voor auto- en vrachtverkeer tot en met 3 april. Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid over de A16 en de A15, zodat het niet door de stad gaat rijden. Het vervoer van gevaarlijke stoffen moet via de A27 rijden. Na jaren intensief gebruik is de Wantijbrug in de N3 in slechte staat. Daarom moet Rijkswaterstaat de brug renoveren.

 • Green Award voor Sliedrecht

  16 januari 2020

  De gemeente Sliedrecht werkt aan het verduurzamen van het dorp. Daar hoort ook onze maritieme sector bij. Verduurzamen doen wij bijvoorbeeld door schippers die een Green Award hebben in 2020 toegang tot onze haven te geven zonder havengeld te heffen. De organisatie van de Green Awards verleent het certificaat aan schepen die hebben aangetoond aan bepaalde technische eisen te voldoen voor schoon en duurzaam varen. De gemeente wil schippers aanmoedigen bij het verduurzamen door hen een financieel voordeel te geven.

 • Drechtsteden investeert half miljoen in MKB-katalysatorfonds

  14 januari 2020

  De zeven colleges van de Drechtstedengemeenten stellen € 500.000 beschikbaar voor het MKB-katalysatorfonds om de innovatiekracht van het regionale bedrijfsleven de komende drie jaar te ondersteunen. Eind 2019 liep de looptijd van het fonds af. Met een verlenging van de looptijd tot eind 2022 en herbenoeming van de adviescommissie is het voortbestaan van het fonds gewaarborgd.

 • Eerste aanmeldingen Zorgroute Sliedrecht 2020

  07 januari 2020

  De eerste aanmeldingen voor de 2020 editie stromen langzaam binnen. Woensdag 17 juni lijkt weliswaar ver weg, maar met honderden deelnemende groep-7-leerlingen en een dertigtal benodigde ontvangende locaties is het motto 'je kunt niet vroeg genoeg starten'.

 • Heeft u zich al ingeschreven voor de Innovation Award ZHZ 2020?

  07 januari 2020

  Op woensdag 27 mei 2020 wordt de Innovation Award ZHZ 2020 voor de 7e maal uitgereikt aan een persoon of onderneming die zich weet te onderscheiden op het gebied van innovatie, verbetering en verandering. Deze prijs is niet meer weg te denken in de regio ZHZ. Innovatieve bedrijven die mooie innovaties weten te realiseren, nieuwe concepten weten te bedenken en succesvol zijn met vernieuwende producten. Wie gaat er in 2020 met de eer strijken? Meld je aan als kandidaat of breng iemand onder de aandacht van de jury. Ook samenwerkingsverbanden die inzetten op vernieuwing en innovatie komen in aanmerking.

 • Cybercrime Conferentie Drechtsteden

  07 januari 2020

  Maar liefst 1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime! Het is de snelst groeiende vorm van misdaad en het schadebedrag is ruim 10 miljard per jaar.En dat terwijl deze vorm van criminaliteit in veel gevallen voorkomen kan worden.Ook u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt. Kom naar deze conferentie en zorg dat u digitaal veilig bent! Misdaadverslaggever Peter R. de Vries zal de bijeenkomst in goede banen leiden.

 • Reminder voor maandag 10 februari 2020: Duurzame Bereikbaarheid

  07 december 2019

  De gemeente Sliedrecht en de VSO gaan graag met ondernemers in gesprek over duurzaamheid. Daarom houden we elk jaar een bijeenkomst over dit onderwerp. Komend jaar doen we dit op maandag 10 februari. De bereikbaarheid van uw bedrijf en het landelijke klimaatakkoord staan dan centraal.

 • Informatiebijeenkomst werkzaamheden Wantijbrug

  30 november 2019

  De Wantijbrug in de N3 is in slechte staat en moet door Rijkswaterstaat gerenoveerd worden. Daarvoor gaat de brug vanaf 20 januari 2020 voor twee en halve maand dicht voor auto’s, motoren en vrachtwagens.

 • Regionale Techniekspelen op 18 maart 2020

  29 november 2019

  Voor alle leerlingen van groep 7 en 8

 • Shop local: een update van de jaarlijkse kerstmuntenactie

  28 november 2019

  De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk om bestedingen zo veel mogelijk richting de lokale ondernemers te laten gaan.

 • Waaraan doet uw Sliedrechtse bedrijf mee?

  27 november 2019

  Met de Techniekroute Sliedrecht nog niet zolang geleden, komen er nu alweer oproepen voor Alblasserwaard On Stage ( 10 februari 2020) en Kom Binnen Bij Bedrijven ( 23 tm 28 maart 2020) voorbij en start eind dit jaar de werving voor de Zorg- en Welzijnsroute Sliedrecht 2020.

 • Kerstmunten 2019

  26 november 2019

  De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk om bestedingen zo veel mogelijk richting de lokale ondernemers te laten gaan. Sinds 2017 ontvangen de medewerkers van de Gemeente Sliedrecht daarom de lokale kerstmunten in plaats van een traditioneel kerstpakket.