Nieuws voor ondernemers RSS icoon

Graag houden wij u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. U leest hier over bijeenkomsten, werkzaamheden en andere voor u als ondernemer interessante onderwerpen.

 • (Corona)-nieuwsbrieven op een rij

  02 juli 2020

  Graag houden wij u optimaal geïnformeerd. Via onze website, maar zeker ook via onze nieuwsbrieven voor ondernemend Sliedrecht. U kunt hier de reeds verzonden nieuwsbrieven van de afgelopen periode teruglezen.

 • Klimaatstresstest al ingevuld?

  02 juli 2020

  Binnen onze gemeente zijn we bezig met de klimaatstresstest. In de toekomst vormen de klimaateffecten 'hitte', 'droogte', 'wateroverlast' en 'overstromingen' ook een mogelijk gevaar voor onze gemeente. Met deze vragenlijst willen we informatie ophalen over waar specifieke kwetsbaarheden ontstaan door het klimaat. Met kwetsbaarheden bedoelen we locaties waar zich problemen voor kunnen doen doordat het er te warm, droog of nat is. Het doel van de enquête is het verkrijgen van een kaart met specifieke locaties van kwetsbaarheden per klimaatthema (wateroverlast, hitte, droogte en waterveiligheid/overstroming).

 • Actuele informatie corona

  02 juli 2020
 • Webinar: groot Onderhoud N3

  02 juli 2020

  Wist u al dat de N3 op de schop gaat vanaf 6 augustus? Rijkswaterstaat werkt in verschillende fases tot oktober 2021 aan de weg. Er zijn dan minder rijstroken beschikbaar en de weg wordt versmald. Om de hinder te beperken, wordt een deel van het werk tijdens de vakantieperiode uitgevoerd en worden volledige wegafsluitingen in (lange) weekenden gepland. Wilt u weten wat wanneer gaat spelen? Maakt u zich zorgen over de bereikbaarheid van de regio Drechtsteden en uw eigen locatie nu de wegen toch weer steeds drukker worden? Of wilt u wel iets doen aan de bereikbaarheid, maar vraagt u zich af waar te beginnen?

 • Maaltijden bezorgen onder de 16 jaar?

  01 juli 2020

  Vanaf 1 juli is het verboden om jongeren onder de 16 jaar op commerciële basis maaltijden te laten bezorgen. Dit schrijft Staatssecretaris Van Ark in haar brief aan de Tweede Kamer, naar aanleiding van de motie van Weyenberg. De Inspectie SZW en Tweede Kamer deden eerder een oproep om maaltijdbezorging door jongeren onder de 16 jaar expliciet te verbieden vanwege veiligheidsrisico’s. Zo werken jongeren die maaltijden bezorgen onder hoge tijdsdruk en maken zij deel uit van het drukke verkeer, wat leidt tot onveilige verkeersomstandigheden. Het verbod gaat per 1 juli in na een wijziging van de Nadere Regeling Kinderarbeid.

 • Wetswijzigingen MKB per 1 juli

  08 juni 2020

  Mkb'ers krijgen vanaf 1 juli 2020 te maken met nieuwe wetten en regels. Wil jij weten wat er voor het mkb verandert? Een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen.

 • Wetswijzigingen starters per 1 juli

  08 juni 2020

  Ook starters krijgen vanaf 1 juli 2020 te maken met nieuwe wetten en regels. Wil jij weten wat er verandert? Een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen voor starters.

 • Update Kom Binnen Bij Bedrijven 2020

  28 januari 2020

  Zoals we vorige week berichtten, heeft de organisatie Kom Binnen Bij Bedrijven besloten de week in maart NIET te laten doorgaan. Gezien de ontwikkelingen rondom het Corona-virus het enige verstandige besluit dat er te nemen was.

 • Reminder voor maandag 10 februari 2020: Duurzame Bereikbaarheid

  07 december 2019

  De gemeente Sliedrecht en de VSO gaan graag met ondernemers in gesprek over duurzaamheid. Daarom houden we elk jaar een bijeenkomst over dit onderwerp. Komend jaar doen we dit op maandag 10 februari. De bereikbaarheid van uw bedrijf en het landelijke klimaatakkoord staan dan centraal.

 • Informatiebijeenkomst werkzaamheden Wantijbrug

  30 november 2019

  De Wantijbrug in de N3 is in slechte staat en moet door Rijkswaterstaat gerenoveerd worden. Daarvoor gaat de brug vanaf 20 januari 2020 voor twee en halve maand dicht voor auto’s, motoren en vrachtwagens.

 • Regionale Techniekspelen op 18 maart 2020

  29 november 2019

  Voor alle leerlingen van groep 7 en 8

 • Shop local: een update van de jaarlijkse kerstmuntenactie

  28 november 2019

  De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk om bestedingen zo veel mogelijk richting de lokale ondernemers te laten gaan.

 • Waaraan doet uw Sliedrechtse bedrijf mee?

  27 november 2019

  Met de Techniekroute Sliedrecht nog niet zolang geleden, komen er nu alweer oproepen voor Alblasserwaard On Stage ( 10 februari 2020) en Kom Binnen Bij Bedrijven ( 23 tm 28 maart 2020) voorbij en start eind dit jaar de werving voor de Zorg- en Welzijnsroute Sliedrecht 2020.

 • Kerstmunten 2019

  26 november 2019

  De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk om bestedingen zo veel mogelijk richting de lokale ondernemers te laten gaan. Sinds 2017 ontvangen de medewerkers van de Gemeente Sliedrecht daarom de lokale kerstmunten in plaats van een traditioneel kerstpakket.