2019

 • Reminder voor maandag 10 februari 2020: Duurzame Bereikbaarheid

  07 december 2019

  De gemeente Sliedrecht en de VSO gaan graag met ondernemers in gesprek over duurzaamheid. Daarom houden we elk jaar een bijeenkomst over dit onderwerp. Komend jaar doen we dit op maandag 10 februari. De bereikbaarheid van uw bedrijf en het landelijke klimaatakkoord staan dan centraal.

 • Informatiebijeenkomst werkzaamheden Wantijbrug

  30 november 2019

  De Wantijbrug in de N3 is in slechte staat en moet door Rijkswaterstaat gerenoveerd worden. Daarvoor gaat de brug vanaf 20 januari 2020 voor twee en halve maand dicht voor auto’s, motoren en vrachtwagens.

 • Regionale Techniekspelen op 18 maart 2020

  29 november 2019

  Voor alle leerlingen van groep 7 en 8

 • Shop local: een update van de jaarlijkse kerstmuntenactie

  28 november 2019

  De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk om bestedingen zo veel mogelijk richting de lokale ondernemers te laten gaan.

 • Waaraan doet uw Sliedrechtse bedrijf mee?

  27 november 2019

  Met de Techniekroute Sliedrecht nog niet zolang geleden, komen er nu alweer oproepen voor Alblasserwaard On Stage ( 10 februari 2020) en Kom Binnen Bij Bedrijven ( 23 tm 28 maart 2020) voorbij en start eind dit jaar de werving voor de Zorg- en Welzijnsroute Sliedrecht 2020.

 • Kerstmunten 2019

  26 november 2019

  De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk om bestedingen zo veel mogelijk richting de lokale ondernemers te laten gaan. Sinds 2017 ontvangen de medewerkers van de Gemeente Sliedrecht daarom de lokale kerstmunten in plaats van een traditioneel kerstpakket.

 • Tweede editie van de Regionale Techniekspelen op 18 maart 2020

  25 november 2019

  Vorig jaar vonden op woensdag 20 maart de allereerste Regionale Techniekspelen plaats bij Veth Propulsion in Papendrecht. Onder toeziend oog van een jury streden totaal veertien basisscholen uit de Alblasserwaard om de snelste, inventiefste en origineelste boot. Als winnaar kwam de Groen van Prinstererschool uit Oud-Alblas uit de bus. Dit jaar zullen de Regionale Techniekspelen worden gehouden op woensdag 18 maart 2020 op een locatie die u heel snel van ons zult horen.

 • Regio in Beeld: inzicht in de huidige arbeidsmarkt

  24 november 2019

  Regio in Beeld biedt u inzicht in de huidige arbeidsmarkt in Drechtsteden en de daarbij behorende uitdagingen.

 • Inschrijving Kom Binnen Bij Bedrijven 2020 geopend

  15 november 2019

  Zet uw deuren open!

 • Samen voor Sliedrecht

  10 november 2019

  De gemeente Sliedrecht draagt Samen voor Sliedrecht een warm hart toe.

 • CIRCO: Circulaire Business en Design Track

  09 november 2019

  De Vereniging Sliedrechtse Ondernemers (VSO) organiseert in samenwerking met de gemeente Sliedrecht een Track speciaal voor bedrijven uit Sliedrecht om circulaire business kansen concreet te maken.

 • Uitnodiging 20 november 2019: Omgevingsvisie Sliedrecht

  08 november 2019

  Heeft u ideeën over de toekomst van Sliedrecht of vindt u het leuk om hier over mee te praten? Dan nodig ik u graag uit voor een bijeenkomst op woensdag 20 november 2019 van 16:00-18:00 uur om hier samen met ons over mee te denken.

 • Genomineerden Sliedrechts Bedrijf Van Het Jaar 2019 bekend!

  05 november 2019

  Op maandag 4 november 2019 kwam de jury bijeen om zich te buigen over de mooie inzendingen voor de vier categorieën in de verkiezing van Sliedrechts Bedrijf Van het Jaar 2019.

 • Bewustwordingsbijeenkomst 4 november

  04 november 2019

  Wat doe jij in een noodsituatie? Kom maandag 4 november naar de BHV-bijeenkomst voor ondernemers

 • Informatie over de Dag van de Ondernemer Sliedrecht 2019

  01 november 2019

  Even voorstellen: de juryleden

 • Save The Date(s)

  26 december 2019

  De komende periode staan er weer een hoop interessante initiatieven voor ondernemers gevestigd in de Drechtsteden en/of de gemeente Sliedrecht gepland. Of u nu een starter bent, een winkelier, een ZZPer, gevestigd op een bedrijventerrein, voor iedere ondernemer zitten er nuttige en interessante bijeenkomsten bij!

 • Energieonderzoek Winkeliers

  In de gemeente Sliedrecht zijn wij steeds meer bezig met de energietransitie en zien veel kansen . U hopelijk ook!

 • Gezocht voor Kansrijk Sliedrecht: stageplaatsen

  Kansrijk Sliedrecht biedt inwoners van Sliedrecht sinds 2018 de mogelijkheid om een MBO niveau 1 opleiding te volgen. Voor een aantal leerlingen zijn wij nog op zoek naar een passende stageplaats.

 • Dag Van De Ondernemer Sliedrecht 2019

 • Weekend van de Wetenschap 5 oktober: Backstage in de Duurzaamheidsfabriek

  weekend wetenschap Doordeweeks is de Duurzaamheidsfabriek in de Drechtsteden een drukke bedoening vol met studenten en bedrijven die samen werken aan innovaties. Tijdens het Weekend van de Wetenschap openen we onze deuren voor bezoekers van alle leeftijden.

 • Afrekenen met Winkeldieven

  Winkeldiefstal kost een ondernemer veel tijd en geld. Als een ondernemer een winkeldief op heterdaad betrapt, kan de ondernemer een schadevergoeding van € 181,- claimen bij de dief voor de tijd die de ondernemer kwijt is aan de afhandeling van de winkeldiefstal. Denk aan het observeren van de winkeldief, het aanhouden en het doen van aangifte. Ook de kosten van directe schade, zoals het vernielen van verpakkingen, kunnen worden verhaald op de dief.

 • KVO: Vanuit de brandweer

  "Hierbij de incidentcijfers aangevuld met die van Q2", aldus brandweer-werkgroeplid Ruud Alblas.

 • Subsidie Sterk Techniekonderwijs voor Noordelijke Drechtsteden

  Met de subsidieregeling Sterk Techniekonderwijs investeert het kabinet de komende drie jaar 100 miljoen euro om het tekort aan technisch geschoold personeel terug te dringen en de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt te verbeteren.

 • Enquête groot onderhoud Parallelweg

  De huidige Parallelweg is een belangrijke verkeersader voor het hele dorp Sliedrecht. Groot onderhoud aan de Parallelweg is nodig om de hoeveelheid verkeer nu en in de toekomst goed te kunnen verwerken. Hierbij kijkt de gemeente Sliedrecht ook gelijk naar het verhogen van de capaciteiten.

 • Vanuit het KVO: de brandweercijfers

  Namens de werkgroepen Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) houden wij u graag op de hoogte over alles wat te maken heeft met schoon, heel en veilig ondernemen in Sliedrecht. Daar horen ook de actuele cijfers bij van de brandweer.

 • Transitievisie Warmte 1.0 Drechtsteden

  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie en zetten in het Energieakkoord .Een belangrijk onderdeel van deze transitie is dat we onze woningen en gebouwen op een andere manier gaan verwarmen en toewerken naar een aardgasvrije gebouwde omgeving.

 • Ruim budget voor innovatie MKB Drechtsteden

  Innovatie is de drijvende kracht achter de maakindustrie in de Drechtsteden. Alle zeven gemeenten onderschrijven het belang om de innovatiekracht van het regionale mkb te ondersteunen.

 • Brandveiligheid: wat, wanneer en hoe?

  Brandveiligheid is in Nederland vastgelegd in een groot aantal regels, normen en richtlijnen. Regelgeving over brandveiligheid komt voort uit de praktijk, en is gericht op veilig vluchten en het beheersbaar houden van brand. Maar echte brandveiligheid creëer je door je bewust te zijn van risico's, en handelingsperspectief te bieden.

 • Omgaan met winkelcriminaliteit

  Winkelcriminaliteit is een ernstig probleem. Of het nou gaat om interne criminaliteit (diefstal van de baas) of winkeldiefstal in algemene zin het kost u als ondernemer veel geld en tijd. Gelukkig kunt u zelf genoeg doen om interne- en winkelcriminaliteit te beperken.

 • Drechtstedenbestuur stemt in met verlenging MKB-katalysatorfonds

  Bedrijven die op zoek zijn naar financiering voor het verder brengen van hun innovatie in de maakindustrie, met een mooie naam ook wel "smart industry" genoemd, kunnen ook in 2019 een beroep doen op het MKB-katalysatorfonds.

 • Laat zien dat jouw organisatie dementievriendelijk is!

  Gemeente Sliedrecht wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Daar hebben we ook de hulp van bedrijven en organisaties bij nodig!

 • Een bedrijf aan huis starten?

  Heeft u plannen om een bedrijf of praktijk aan huis te starten in Sliedrecht? Kijk dan hier voor de voorwaarden voor aan-huis-gebonden bedrijvigheid en de voorwaarden van de reclamenota.

 • Kunnen we elkaar helpen?

  12 mei 2020

  Mooie voorbeelden van de nieuwe anderhalve meter economie in de Gemeente Sliedrecht. Samen met de VSO deden wij een oproep aan alle Sliedrechtse ondernemers om elkaar te inspireren om te innoveren.