2020

 • Netwerken?

  14 februari 2020

  Uiteraard geven wij als gemeente onze ondernemers hier heel graag de gelegenheid toe. Vanaf begin 2019 heeft de Gemeente Sliedrecht daarom eens per half jaar een Sliedrechts Ondernemersontbijt voor alle Sliedrechtse ondernemers. En vanaf 28 november 2019 hebben daarnaast de Gemeente Hardinxveld-Giessendam en Gemeente Sliedrecht de handen ineen geslagen om specifiek voor kleine zelfstandigen om-en-om een gezamenlijk netwerkontbijt te organiseren op een interessante gastlocatie.

 • Succesvolle 7e editie van Alblasserwaard On Stage

  14 februari 2020

  De VMBO-leerlingen uit Hardinxveld-Giessendam, Ottoland en Sliedrecht spraken tijdens het Beroepenfeest op Partycentrum de Lockhorst op 10 februari weer met meer dan 100 beroepsbeoefenaars. Wethouders Boerman, Slob en Vat verrichtten op ludieke wijze de feestelijke opening van On Stage voor de leerlingen en de beroepsbeoefenaren waarna het grote netwerken kon beginnen.

 • Stand van zaken Zorg- en Welzijnsroute Sliedrecht 2020

  14 februari 2020

  Ook zo nieuwsgierig welke locaties de groep 7 leerlingen van de Sliedrechtse basisscholen op woensdagochtend 17 juni 2020 gaan ontvangen?

 • Aanmelden voor de Innovation Award

  13 februari 2020

  Op woensdag 27 mei 2020 wordt de Innovation Award ZHZ 2020 voor de 7e maal uitgereikt aan een persoon of onderneming die zich weet te onderscheiden op het gebied van innovatie, verbetering en verandering. Deze prijs is niet meer weg te denken in de regio ZHZ.

 • Wegwerkzaamheden in verband met reconstructie Molendijk

  04 februari 2020

  Molendijk 30 t/m 105 afgesloten voor al het doorgaande verkeer.
  In verband met reconstructie wordt de Molendijk 30 t/m 105 in drie fases afgesloten voor al het verkeer.

 • KOM BINNEN BIJ BEDRIJVEN in de Drechtsteden en het Groene Hart

  28 januari 2020

  Van maandag 23 t/m zaterdag 28 maart zijn de KOM BINNEN BIJ BEDRIJVEN open dagen.
  Tientallen bedrijven en organisaties in het Groene Hart zetten hun deuren wagenwijd open. Dat doen ze voor potentiële nieuwe werknemers én iedereen die wil weten hoe het eraan toegaat bij bedrijven waar hij altijd al nieuwsgierig naar was.

 • Hercertificering Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen

  24 januari 2020

  De Gemeente, Politie, Brandweer en de VSO Sliedrecht willen blijvend samenwerken om uw bedrijventerrein "schoon, heel en veilig" te krijgen / te houden.
  Door middel van deze samenwerking kan uw bedrijventerrein in het bezit blijven van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit Keurmerk is een initiatief van MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid. De werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers gaat zich wederom inspannen om het Keurmerk te behouden. De werkgroep is dan ook heel benieuwd hoe u schoon, heel en veilig waardeert op uw bedrijventerrein!

 • Gezocht voor SOJS: enthousiaste bedrijven voor de Bricks Challenge

  21 januari 2020

  Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht is altijd op zoek naar mogelijkheden om activiteiten te organiseren die kinderen kunnen uitdagen en verrijken. Nu zouden zij graag de volgende stap willen maken om met kinderen (10 t/m 14 jaar) na een lessenreeks een kijkje te nemen in het werkveld. Er gebeurt al veel op het gebied van techniek en zeker ook met de Techniekroute in Sliedrecht en de Regionale Techniekspelen. SOJS zou hierop aansluitend de volgende lessenreeks willen aanbieden in samenwerking met 'Young Engineers'.
  Doet uw bedrijf mee?!

 • Vanuit het KVO

  17 januari 2020

  Graag denken de werkgroepen Keurmerk Veilig Ondernemen met u mee.
  Deze editie staat in het teken van: "hoe verleid ik mijn klanten tot aankopen?".
  Nieuwsgierig geworden?

 • Programma bijeenkomst Duurzame Bereikbaarheid op 10 februari 2020

  17 januari 2020

  In onze regio vindt de 'Grootste Onderhoudsopgave Ooit' van Rijkswaterstaat plaats (N3, Van Brienenoordbrug, Heinenoordtunnel, Merwedebrug, Algerabrug, enz.), terwijl de Drechtring nu al onder druk staat. Dit zal vanaf 19 januari 2020 een impact hebben op de bereikbaarheid van ook jouw bedrijf. Ben jij nog wel bereikbaar? Wat betekent dit voor bedrijven en medewerkers en hoe kan je daar slim op inspelen?

 • Afsluiting Wantijbrug

  16 januari 2020

  Aanstaande zondagavond 19 januari 19.00 uur gaat de Wantijbrug dicht voor auto- en vrachtverkeer tot en met 3 april. Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid over de A16 en de A15, zodat het niet door de stad gaat rijden. Het vervoer van gevaarlijke stoffen moet via de A27 rijden. Na jaren intensief gebruik is de Wantijbrug in de N3 in slechte staat. Daarom moet Rijkswaterstaat de brug renoveren.

 • Green Award voor Sliedrecht

  16 januari 2020

  De gemeente Sliedrecht werkt aan het verduurzamen van het dorp. Daar hoort ook onze maritieme sector bij. Verduurzamen doen wij bijvoorbeeld door schippers die een Green Award hebben in 2020 toegang tot onze haven te geven zonder havengeld te heffen. De organisatie van de Green Awards verleent het certificaat aan schepen die hebben aangetoond aan bepaalde technische eisen te voldoen voor schoon en duurzaam varen. De gemeente wil schippers aanmoedigen bij het verduurzamen door hen een financieel voordeel te geven.

 • Drechtsteden investeert half miljoen in MKB-katalysatorfonds

  14 januari 2020

  De zeven colleges van de Drechtstedengemeenten stellen € 500.000 beschikbaar voor het MKB-katalysatorfonds om de innovatiekracht van het regionale bedrijfsleven de komende drie jaar te ondersteunen. Eind 2019 liep de looptijd van het fonds af. Met een verlenging van de looptijd tot eind 2022 en herbenoeming van de adviescommissie is het voortbestaan van het fonds gewaarborgd.

 • Reminder voor 10 februari

  07 januari 2020

  De gemeente Sliedrecht en de VSO gaan graag met ondernemers in gesprek over duurzaamheid en bereikbaarheid.

 • Cybercrime Conferentie Drechtsteden

  22 januari 2020

  Maar liefst 1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime! Het is de snelst groeiende vorm van misdaad en het schadebedrag is ruim 10 miljard per jaar.En dat terwijl deze vorm van criminaliteit in veel gevallen voorkomen kan worden.Ook u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt. Kom naar deze conferentie en zorg dat u digitaal veilig bent! Misdaadverslaggever Peter R. de Vries zal de bijeenkomst in goede banen leiden.