Techniek- en Zorgroute Sliedrecht

Op 13 november 2019 vond alweer de tweede Techniekroute Sliedrecht plaats. De groep 8- leerlingen van de verschillende Sliedrechtse basisscholen waren uitgenodigd en mochten die ochtend een kijkje achter de (technische) schermen nemen bij de deelnemende lokale technische bedrijven.

Zowel de leerlingen als de bedrijven hebben genoten van deze ochtend én natuurlijk heel veel geleerd. In november 2020 zal de derde Techniekroute Sliedrecht weer plaatsvinden. Houd de berichtgeving van uw accountmanager bedrijven Esther Smit goed in de gaten als u (weer) deel wilt nemen. De eerste enthousiaste inschrijvingen zijn alweer binnen, dus vandaag aanmelden mag natuurlijk ook ! De datum is woensdag 11 november 2020 tussen 9.00 en 12.00 uur. Vanaf dit jaar zal de Techniekroute iedere tweede woensdag van de maand november plaats vinden.

De Zorg- en Welzijnsroute

De gemeente Sliedrecht staat bekend als "Baggerdorp" maar daarnaast ook als een "Dorp vol van Zorg en Welzijn".  Door de grote concentratie van zorggerelateerde en zorginnovatieve bedrijven, doet Sliedrecht die naam ook zeker eer aan. Omdat een juiste aansluiting arbeidsmarkt-onderwijs van essentieel belang is, is er in het College UitvoeringsProgramma (CUP) 2018-2022, ook ruimte gecreëerd voor de organisatie van de Zorg- en Welzijnsroute (pdf, 3,8 MB) (samengevat als #ZorgrouteSliedrecht) voor alle groep 7 leerlingen van de basisscholen. Er werd met  veel enthousiasme gereageerd op dit voorstel door de scholen en op woensdagochtend 19 juni 2019 vond dan ook de allereerste Zorgroute Sliedrecht plaats. De eerste aanmeldingen voor de 2020-editie zijn alweer binnen! De geplande zorgroute-editie op woensdag 17 juni 2020  is helaas uitgesteld. Meer nieuws over een nieuwe datum volgt. De deelnemers die zich tot nu toe hebben aangemeld vindt u hier.

 

Ook aanmelden?

Wilt u uw bedrijf ook aanmelden voor één of wellicht beide routes? Neem dan contact op met uw accountmanager op e.smit@sliedrecht.nl. Ook voor vragen kunt u uiteraard bij Esther Smit terecht. Zij komt graag langs om de invulling van de ochtend en de mogelijkheden toe te lichten.