ZomerOndernemer Drechtsteden

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 25 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. De jongeren krijgen steun van professionele begeleiders die hen o.a. training, advies en tips geven. Zij zijn in hun eigen tijd bezig met hun bedrijf en komen wekelijks (digitaal of persoonlijk) met een groep bij elkaar om de voortgang te bespreken. ZomerOndernemer duurt ongeveer zes weken en na afloop bepaal jij zelf of je verder gaat met je bedrijf.

Let op: alle activiteiten zullen dit jaar worden afgestemd op de door het RIVM afgegeven richtlijnen. Op gepaste afstand of waar mogelijk digitaal. 

Ondernemen doe je niet alleen
Elke regio waar ZomerOndernemer plaatsvindt heeft plek voor maximaal 30 deelnemers. Tijdens de verschillende bijeenkomsten zul je met deze deelnemers bij elkaar komen. Niet alleen maak je nieuwe vrienden, het gebeurt ook vaak dat je binnen deze groep ook je eerste klanten en samenwerkingen vindt!

Een eigen bedrijf starten in regio Drechtsteden
Heb jij al een tijdje een leuk idee voor een eigen bedrijf, of juist recenter door de nieuwe anderhalvemeter economie waar we in terecht zijn gekomen, en zou je daar echt werk van willen maken? Meld je aan voor ZomerOndernemer Drechtsteden en je ervaart kosteloos of het ondernemerschap iets voor je is. Je leert de basiselementen van het ondernemen, denk aan een bedrijfsplan schrijven, boekhouden, netwerken en klanten werven. Maar je leert ook meer over bijvoorbeeld marketing en social media. Het project begint met een driedaagse training. Tijdens wekelijkse terugkomdagen bezoeken we lokale ondernemers en krijg je workshops, presentaties en rondleidingen. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij jij je bedrijf presenteert voor een groot publiek. Blijkt ondernemen niets voor jou te zijn? Dat geeft niet. Je zit nergens aan vast.

Wat bieden wij jou

  • Een driedaagse training
  • Professionele begeleiders waarop je kunt terugvallen als je met vragen zit of ergens tegenaan loopt.
  • Een regionaal netwerk van ondernemers.
  • Verzekering tegen aansprakelijkheid.
  • Een startkapitaal van ongeveer 150 euro (verschilt per regio).
  • Wekelijkse terugkommiddagen met workshops van diverse partijen die je zullen helpen met het opstarten van jouw bedrijf.
  • Een feestelijke afsluitingsbijeenkomst waar jij jouw bedrijf kan presenteren aan vrienden & familie, andere ondernemers en de media.

Wat heb je nodig

  • Aanwezig bij de driedaagse training aan het begin van het project, twee van de vier terugkommiddagen en de afsluitingsbijeenkomst. Er is dus ook ruimte om op vakantie te gaan!
  • Een idee voor een bedrijf.
  • Motivatie om echt aan de slag te gaan.

Achtergrond
ZomerOndernemer vindt dit jaar voor de elfde keer plaats in Nederland en wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur. Het project heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. In 2015 heeft ZomerOndernemer de Nederlandse finale gewonnen van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering!