Hulp bij laag inkomen

Rondkomen met weinig geld? Dat valt soms niet mee. Daarom zijn er in Sliedrecht verschillende voorzieningen en regelingen voor mensen met een laag inkomen.

Denk aan ondersteuning in de vorm van een bijdrage, een vergoeding of toeslag. Of kwijtschelding van kosten of gratis hulp. Soms zijn het initiatieven uit het dorp. Andere regelingen zijn van de gemeente. We zetten de voorzieningen voor u op een rijtje!

Financieel café

Vindt u het lastig om elke maand rond te komen? Voor vragen over geld en voor ondersteuning bij het invullen van formulieren kunt u terecht bij het Financieel Café. Elke woensdagavond is er een inloopspreekuur van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Buurthuiskamer, Havikstraat 5
0184 - 42 05 39
www.welzijnswerksliedrecht.nl

Bureau Sociaal Raadslieden

Heeft u vragen over uitkeringen, belasting-, huur- en zorgtoeslag, arbeidsrecht, echtscheiding of schulden? Elke dinsdagmorgen en donderdagmorgen is er een spreekuur op afspraak.

Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein 7
0184 - 42 05 39
www.bonkelaarhuis.nl

Hulp bij thuisadministratie

Bent u het overzicht over uw administratie kwijt? Of stapelen de rekeningen zich op? Meld u dan aan voor Hulp bij Thuisadministratie. Een vrijwilliger komt u thuis ondersteunen zodat u weer grip krijgt op uw financiën.

Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein 7
0184 - 42 05 39
www.bonkelaarhuis.nl

Voedselbank

De voedselbank Sliedrecht deelt wekelijks voedselpakketten uit aan inwoners met een laag besteedbaar inkomen. De voedselbank biedt onder andere groente, fruit, brood en vlees
aan.

Elzenhof 138
06 - 38 90 89 96
info@voedselbanksliedrecht.nl
www.voedselbanksliedrecht.nl

Kleding Enzo

Kleding Enzo is een winkel waar u terecht kunt voor tweedehands heren-, dames- en kinderkleding. Kleding Enzo geeft gratis kleding aan klanten van de voedselbank en aan inwoners met een bijstandsuitkering.

Elzenhof 138
06 - 38 90 89 96
info@voedselbanksliedrecht.nl
www.voedselbanksliedrecht.nl

Stichting Jeugd Actief

Heeft u niet genoeg geld om uw kind mee te laten doen met activiteiten? Stichting JA wenst dat alle kinderen actief mee kunnen doen. Daarom zoekt de stichting manieren om uw kind toch actief mee te laten doen op sport-, toneel- of muziekverenigingen.

info@jasliedrecht.nl
www.jasliedrecht.nl

Stichting Alles Kids

Heeft u geen geld voor een verjaardagsfeestje voor uw kind? Stichting Alles Kids ondersteunt ouders en verzorgers. Niet met geld, maar met hulp in de breedste zin van het woord. De stichting ondersteunt kinderen met kant-en-klare pakketten rond hun verjaardag.

06 - 39 14 28 68
info@alleskidssliedrecht.nl
www.alleskidssliedrecht.nl

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Drechtsteden zet zich in voor kinderen uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Kunt u de contributie of schoolrekening van uw kind niet betalen? De stichting kan hierbij helpen. Zodat kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar kunnen deelnemen aan school-, culturele en sportieve activiteiten.

078 - 612 31 19
info@leergelddrechtsteden.nl
www.leergelddrechtsteden.nl