Samen tegen corona

Corona: omzien naar elkaar

De maatregelen om het coronavirus te bestrijden, vragen veel van iedereen. Het is daarom juist in deze tijd belangrijk naar elkaar om te kijken. Er voor elkaar te zijn. In Sliedrecht zijn hiervoor al veel initiatieven ontstaan. Overal in ons dorp helpen inwoners elkaar. Deze pagina geeft een overzicht van de initiatieven. Heeft u aanvullingen? Laat het ons weten!

Facebookpagina Coronahulp Sliedrecht

Heeft u hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat u de deur niet uit kunt en boodschappen nodig heeft? Of wilt u juist graag iets voor een ander doen? Dan kunt u terecht in de Facebookgroep Coronahulp Sliedrecht. Deze groep is opgezet door Het Kompas Sliedrecht en brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Stichting Welzijnswerk Sliedrecht

Welzijnswerk Sliedrecht verzamelt alle initiatieven vanuit bijvoorbeeld een buurt, kerk of vereniging om elkaar te ondersteunen.. Al deze initiatieven worden bij elkaar gebracht en geplaatst op de website van Welzijnswerk Sliedrecht. SWS wil hiermee enerzijds andere buurten inspireren, anderzijds inzicht krijgen in wat er reeds geregeld is en mogelijk nog moet worden in Sliedrecht. Ook probeert SWS zo goed mogelijk vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

SWS heeft op dit moment een speciaal telefoonnummer in werking wat mensen kunnen bellen voor een luisterend oor, wanneer zij hulp nodig hebben of wanneer zij goede ideeën hebben. Zij zijn te bereiken via 06-12579883.

Stichting het Middelpunt

Het Middelpunt wil een bijdrage leveren om mensen bij elkaar te brengen in de wijk de Oude Uitbreiding. De stichting vraagt inwoners om het te laten weten als ze hulp nodig hebben. Of hulp willen bieden. Bijvoorbeeld met een boodschap, de hond uitlaten of gewoon een gesprekje.

Landelijke hulplijn Rode Kruis

Zit u in quarantaine of thuisisolatie en wilt u graag een luisterend oor, advies of extra hulp? Neem dan contact op met medewerkers van de Rode Kruis Hulplijn: 070-4455 888. Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.