Ondernemen, onderwijs & overheid

Voor een gezonde economie is samenwerking tussen de drie O's onmisbaar: ondernemen, onderwijs en overheid. Met verschillende initiatieven werken we bijvoorbeeld samen aan een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Zorg- en Techniekroute

De gemeente Sliedrecht vindt een goede aansluiting tussen arbeidsmarkt en onderwijs belangrijk. Daarom organiseren we samen met bedrijven en organisaties elk jaar de Zorg- en Techniekroute. Tijdens de Zorg- en Techniekroute bezoeken leerlingen van groep 7 en 8 lokale bedrijven. Zo maken ze kennis met een toekomst in de techniek of zorg. Zowel leerlingen als bedrijven zijn enthousiast over de routes.

De Zorgroute vindt normaal gesproken plaats in mei, de Techniekroute is op de tweede woensdag in november. Heeft u een bedrijf in de techniek of zorg? En wilt u leerlingen van groep 7 en 8 een kijkje achter de schermen geven? Doe dan mee! Aanmelden kan bij uw accountmanager. Natuurlijk kunt u ook bij haar terecht met vragen. Ze denkt graag mee over de mogelijkheden en de invulling voor uw bedrijf.

Vanwege Corona komt de Zorgroute 2021 te vervallen. Na de zomervakantie kan er hopelijk een start worden gemaakt met de voorbereidingen van de Techniekroute in november aanstaande.

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 25 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. Na ongeveer zes weken bepaal je zelf of je verder gaat met je bedrijf. Heb je al een tijdje een leuk idee voor een eigen bedrijf? En zou je daar echt werk van willen maken? Dat kan elke zomer bij ZomerOndernemer Drechtsteden. Je ervaart dan zelf of het ondernemerschap iets voor je is.

Je leert de basiselementen van het ondernemen, zoals het schrijven van een bedrijfsplan, boekhouden, netwerken en klanten werven. Maar je leert ook meer over bijvoorbeeld marketing en social media. Het project begint met een driedaagse training. Tijdens wekelijkse terugkomdagen bezoeken we lokale ondernemers en krijg je workshops, presentaties en rondleidingen. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij jij je bedrijf presenteert voor een groot publiek. Blijkt ondernemen niets voor jou te zijn? Dat geeft niet. Je zit nergens aan vast.

ZomerOndernemer wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur. Het project heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. Kijk voor meer informatie op www.zomerondernemer.nl/drechtsteden.