Ondernemen, onderwijs & overheid

Voor een gezonde economie is samenwerking tussen de drie O's onmisbaar: ondernemen, onderwijs en overheid. Met verschillende initiatieven werken we bijvoorbeeld samen aan een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Zorg- en Techniekroute

De gemeente Sliedrecht vindt een goede aansluiting tussen arbeidsmarkt en onderwijs belangrijk. Daarom organiseert de gemeente samen met lokale technische bedrijven en zorginstellingen elk jaar de Zorg- en Techniekroute. 

Vanwege Corona is de Zorg- en Techniekroute in 2020 en 2021 helaas komen te vervallen. In 2022 zal de uitgestelde Zorg- en Techniekroute op 16 februari 2022 plaatsvinden. In 2023 zal de Zorg- en Techniekroute wederom in mei en november plaatsvinden.

Kinderen laten kennismaken met én enthousiast maken voor een toekomst in de techniek of zorg. Dat is het doel van de Techniek- en Zorgroute. Tijdens de Zorgroute bezoeken groep 7 leerlingen  lokale zorginstellingen. En ieder jaar bezoekt groep 8 de lokale technische bedrijven. Op deze wijze bezoeken de leerlingen van alle Sliedrechtse basisscholen in een jaar tijd een aantal interessante locaties.  Zowel leerlingen als bedrijven zijn enthousiast over de routes. 

Meedoen?

Heeft u een bedrijf in de techniek of zorg? En wilt u leerlingen van groepen 7 en 8 een kijkje achter de schermen geven? Doe dan mee met de Techniek- of Zorgroute! Aanmelden kan bij uw accountmanager Esther Smit: e.smit@sliedrecht.nl. Natuurlijk kunt u ook bij haar terecht met vragen. Ze denkt graag met u mee over de mogelijkheden en de invulling voor uw bedrijf.

 

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 25 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. Na ongeveer zes weken bepaal je zelf of je verder gaat met je bedrijf. Heb je al een tijdje een leuk idee voor een eigen bedrijf? En zou je daar echt werk van willen maken? Dat kan elke zomer bij ZomerOndernemer Drechtsteden. Je ervaart dan zelf of het ondernemerschap iets voor je is.

Je leert de basiselementen van het ondernemen, zoals het schrijven van een bedrijfsplan, boekhouden, netwerken en klanten werven. Maar je leert ook meer over bijvoorbeeld marketing en social media. Het project begint met een driedaagse training. Tijdens wekelijkse terugkomdagen bezoeken we lokale ondernemers en krijg je workshops, presentaties en rondleidingen. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij jij je bedrijf presenteert voor een groot publiek. Blijkt ondernemen niets voor jou te zijn? Dat geeft niet. Je zit nergens aan vast.

ZomerOndernemer wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur. Het project heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. Kijk voor meer informatie op www.zomerondernemer.nl/drechtsteden.