Gezocht voor Kansrijk Sliedrecht: stageplaatsen

Kansrijk Sliedrecht biedt inwoners van Sliedrecht sinds 2018 de mogelijkheid om een MBO niveau 1 opleiding te volgen. Voor een aantal leerlingen zijn wij nog op zoek naar een passende stageplaats.

Graag horen wij of uw bedrijf een (extra) stagiair zou willen verwelkomen uit het Kansrijk Sliedrecht-project zodat we mogelijk een Kansrijke match kunnen maken!

Kansrijk Sliedrecht

Wanneer je geen diploma hebt is het lastig om een (vaste) baan te vinden. Kansrijk Sliedrecht biedt een MBO niveau 1 opleiding aan, zodat inwoners van Sliedrecht een betere kans op de arbeidsmarkt te geven.

Vanwege het succes van het eerste jaar is door gemeente Sliedrecht en het DaVinci College besloten om Kansrijk Sliedrecht een vervolg te geven. In april 2019 startte de nieuwe groep . De deelnemers krijgen gezamenlijk les op het Griendencollege. Het lesmateriaal en collegegeld betaalt de gemeente.

Randvoorwaarden

Om deel te mogen nemen voldoen de leerlingen aan de volgende voorwaarden:

  • Woonachtig in Sliedrecht
  • Niet in het bezit van een diploma
  • Inzetbaar voor een stageplaats, voor minimaal 16 uur per week
  • 18 jaar of ouder

Een stageplaats zoeken de studenten zelf bij een bedrijf dat aansluit bij de opleiding die gevolgd wordt. Bijvoorbeeld in de zorg of techniek. Naast hun baan en/of stage gaan de studenten één dag in de week naar school. Tijdens het werk worden zij begeleidt door een erkende praktijkopleider. Lukt het niet om (direct) een passende stageplaats te zoeken, dan wordt er middels een oproep van onder andere de accountmanager bedrijven van de Gemeente Sliedrecht gezocht naar een passende match.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jeroen Loeve van de gemeente Sliedrecht, j.loeve@sliedrecht.nl of bellen naar 0184-495913.  Op www.davinci.nl staat het overzicht met opleidingen.