De 1.5 meter economie bij 12 Fly

Net als heel Nederland is ook 12Fly in de ban van het Corona-virus. Ik als eigenaar en wij als team waren ons er heel erg van bewust dat wij kinderen in de praktijk hebben waarvan (groot)ouders of broertjes/zusjes lichamelijk niet gezond zijn. Doordat er meerdere kinderen tegelijk worden begeleid in onze praktijk en veel kinderen worden gebracht en gehaald door één van hun ouders is de kans op besmetting dan ook aanwezig. Met pijn in het hart, maar wetende dat het de beste optie was, heb ik dan ook op zaterdag 14 maart het besluit genomen de praktijk te sluiten voor zolang als nodig.

De persconferentie van zondag 15 maart waarin bekend werd gemaakt dat alle scholen dichtgingen, sterkte mij in de gedachte dat ik het enige juiste besluit had genomen.Maandag 16 maart hebben wij als team heel hard gewerkt om het voor elkaar te krijgen dat de begeleiding van veel kinderen gecontinueerd kon worden. We hebben gezocht naar een manier om de kinderen te begeleiden zonder dat zij naar de praktijk komen of wij naar de kinderen gaan. Oftewel zonder fysiek contact. En dat is gelukt. Met dank aan Evert Smit die ons voor 90 dagen het programma WebexTeams kosteloos aanbood en zijn hulp om ons digibeten te leren omgaan met dit programma. Met dit programma begeleiden wij momenteel veel kinderen in een beveiligde online setting.

Helaas zijn er ook kinderen en jongeren waar de begeleiding niet van door kon gaan. Dit omdat de specifieke begeleiding zoals bijvoorbeeld EMDR niet via een scherm gegeven kan worden. Wij vinden dit heel erg, maar we kunnen niet anders. Na de meivakantie gaan de scholen in deeltijd weer open. Als team hebben wij besloten om onze deuren tot in elk geval 1 juni nog niet open te doen. De kinderen zijn inmiddels gewend aan de online begeleiding. We continueren deze online begeleiding, zodat de kinderen eerst weer kunnen wennen aan het nieuwe ritme dat zij krijgen door het in deeltijd naar school gaan.

Na 1 juni willen wij de deuren van de praktijk weer openen met gepaste maatregelen.

Maatregelen

  • De kinderen wachten buiten op gepaste afstand van elkaar tot zij naar binnen mogen.
  • De ouders mogen niet mee naar binnen.
  • In de praktijkruimte worden de kinderen door middel van schermen van elkaar en van de begeleider gescheiden.
  • De groepsopdrachten zoals wij die geven, wordt aangepast aan de anderhalve meter maatregel.
  • Er staat desinfecterende handzeep op het toilet.
  • Na de begeleiding van elk groepje worden handgrepen op deuren, stoelleuningen, tafels etc. gereinigd met desinfecterend middel.

Op deze manier hoopt het team van 12Fly vanaf 1 juni weer alle kinderen en jongeren de begeleiding te geven die zij nodig hebben.