De 1.5 meter economie bij LBS

LBS heeft de afgelopen jaren een sterke groei meegemaakt en focus gelegd op aankleding van gebouwen. Dat betekende een volgende stap met een mooi pand in Sliedrecht, een goed gevulde orderportefeuille en grootse plannen voor de toekomst. Afgelopen maart ontvingen we in enkele dagen berichten dat er een flink aantal grote projecten werden doorgeschoven of zelfs geannuleerd. Dat betekende voor LBS per direct een flinke omzetdaling en verwarring hoe de toekomst verder zou gaan lopen. Gelukkig zijn we een gezond bedrijf en kunnen we het een tijdje volhouden, maar er moet natuurlijk wel wat gebeuren om te overleven. En op zulke momenten ben ik ontzettend trots op ons team!

Want in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, hebben we met elkaar mooie ideeën bedacht en ontwikkeld. Wat betekent dat we binnen anderhalve maand later alweer volop bezig zijn. Natuurlijk ver achterlopend op de doelstelling, maar in ieder geval op volle kracht en enthousisasme weer omhoog.

We worden ingeschakeld om plannen te maken en uit te voeren om werkomgevingen "1,5mtr-geschikt" te maken. Denk hierbij aan duidelijke (vloer-)markeringen en het regulieren van bezoekersstromen door slimme routings. Er ontstond een professionele presentatiestandaard met digitaal informatiescherm en geïntregreerde automatische dispenser erin. Hiervan worden plannen ontwikkeld om deze te plaatsen bij locaties door geheel Nederland en Belgïe.

Vastgoedorganisaties en pandeigenaren trekken het onderhoud naar voren. Dit levert een aanzienlijke hoeveelheid werk op door geheel Nederland. Kozijnen en gevels van kantoorpanden worden voorzien van gekleurde folies met jaren garantie. Deuren worden voorzien speciale interieurfolies met 1001 mogelijkheden. Kortom, ineens zijn er weer legio mogelijkheden.

Natuurlijk is het licht aan het einde van de tunnel nog lang niet in zicht. Maar samen blijven we naar mogelijkheden kijken en ontstaan er nieuwe kansen.