Laat zien dat jouw organisatie dementievriendelijk is!

Gemeente Sliedrecht wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Daar hebben we ook de hulp van bedrijven en organisaties bij nodig!

DementieMeer dan 260.000 mensen in Nederland hebben een vorm van dementie. Dementie komt niet alleen voor onder ouderen; bijna 6% van de 260.000 is jonger dan 65 jaar. Dementie raakt mensen niet alleen privé, ook in het bedrijfsleven kom je mensen met dementie tegen. Hoe reageer jij op een klant met dementie? Herken jij de symptomen van dementie? Samen dementievriendelijk biedt (online) trainingen aan om jouw organisatie dementievriendelijk te maken. Zo zorgen we samen voor een dementievriendelijke gemeente.

(Online) training

Samen dementievriendelijk biedt trainingen aan om een dementievriendelijke organisatie te worden. Aan de hand van herkenbare situaties leer je signalen van dementie te herkennen en je service hier op aan te passen. De training kan online of op locatie worden gevolgd.

Kosten training

Het volgen van de online training is gratis. De kosten voor de training op locatie is verschilt per organisatie:

  • voor algemeen publiek: gratis
  • voor vrijwilligers van een organisatie: gratis
  • voor medewerkers van niet-commerciële organisatie: € 15,- per deelnemer
  • voor medewerkers van commerciële organisatie: € 25,- per deelnemer

Sticker en certificaat

Hebben de medewerkers of vrijwilligers van jouw organisatie een (online) training gevolgd? Vraag dan de sticker en het certificaat met officiële verklaring voor jouw organisatie aan. Plak de sticker bij de ingang en geef het certificaat een mooie plaats: laat zien dat jouw organisatie dementievriendelijk is.

Meer informatie

Wil je meer informatie of een training volgen? Kijk dan op samendementievriendelijk.nl en wordt ook dementievriendelijk!

Of kijk het filmpje van de training van de medewerkers van KPN: