Weekend van de Wetenschap 5 oktober: Backstage in de Duurzaamheidsfabriek

weekend wetenschap Doordeweeks is de Duurzaamheidsfabriek in de Drechtsteden een drukke bedoening vol met studenten en bedrijven die samen werken aan innovaties. Tijdens het Weekend van de Wetenschap openen we onze deuren voor bezoekers van alle leeftijden.

Techniek is leuk! Vooral ook omdat er steeds iets nieuws te beleven valt. Daarom organiseren wij in Sliedrecht sinds 2018 de Techniekroute waarin de groep 8 leerlingen van alle Sliedrechtse basisscholen op pad gaan naar dertig  lokale technische bedrijven.

Maar zit je niet in Sliedrecht in groep 8? Ook in de Duurzaamheidsfabriek is heel goed voor álle leeftijden te zien én zelf te ervaren hoe superleuk en interessant werken in techniek is. Er zijn allerlei hypermoderne technische installaties, zoals 3D-printers, industriële robots, lasersnijders en lassimulatoren met Augmented Reality.

Geen idee wat je je daarbij moet voorstellen? Kom dan zeker even kijken! Weet je het wel? Kom dan vooral ook even zelf proberen! Tijdens het Weekend van de Wetenschap zetten we de deur open voor nieuwsgierige geesten, slimme knutselaars en iedereen die ná het weekend iets leuks te vertellen wil hebben op school of op het werk. Er zijn doorlopende activiteiten op het gebied van 3D-printen, robotica, solarbootjes, en ‘mixed reality’.

De Duurzaamheidsfabriek is geopend op zaterdag 5 oktober van 10:00 tot 16:00 uur. Inschrijven vooraf is niet nodig, je bent de hele dag door welkom.

Informatie

Neem voor meer informatie over het Weekend van de Wetenschap een kijkje op www.hetweekendvandewetenschap.nl en voor meer informatie over de Duurzaamheidsfabriek op www.duurzaamheidsfabriek.nl.