Aantal corona besmettingen loopt op!

Het aantal besmettingen door Corona loopt weer op. Het tempo is net zo hoog als in de beginperiode van de pandemie. Nu zijn het vooral jongeren en volwassenen tot en met 40 jaar. Zij laten zich veel minder testen omdat de klachten veel milder zijn. Deze groep houdt, zo blijkt, wel degelijk blijvende schade aan hart, longen en nieren door het virus.

Het is belangrijk dat de risicogroep zich meer en sneller laten testen. We willen niet opnieuw in een strenge lockdown terecht komen. Daarom vragen wij jullie opnieuw om ons te helpen door onze boodschappen door te geven aan jullie medewerkers en klanten.

Vanuit de gemeente en de regio zetten we in op social media aandacht voor de 1,5 meter maatregel. We vragen jullie om onze boodschappen zoveel mogelijk te delen richting jullie medewerkers en klanten.

  • Feestjes en BBQ's nu het mooi weer is; alleen op 1,5 meter van elkaar.
  • Vermijd drukke plekken, zoek de rust en de ruimte.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.

'Ik hou afstand vóór jou…… en voor mij

Omdat ik niet het risico wil lopen jou te besmetten en omdat ik samen met jou van onze vrijheden wil blijven genieten. Omdat ik op de lange termijn geen gezondheidsschade wil overhouden aan een besmetting, ook al zijn de klachten nu waarschijnlijk mild.'
 
'Ik laat me testen voor jou… en voor mij.'
'Ik was mijn handen voor jou… en voor mij.'
'Ik houd afstand voor jou….. en voor mij.'
 
Wij vragen jullie hulp om zoveel mogelijk jullie eigen communicatiemiddelen in te zetten om deze boodschap uit te dragen.

Handhaving

Komende weken wordt weer meer gehandhaafd. De mogelijkheid op een boete is zeker aanwezig als mensen zich niet aan de regels houden. Handhavers in uniform zullen zichtbaar aanwezig zijn op straat.
 

Winkeliers

Willen jullie de maatregelen in jullie winkels strak handhaven en jullie klanten aanspreken? Zorg dat er niet teveel mensen tegelijk in de winkel zijn. Wijs klanten op- en handhaaf de maatregelen van 1,5 meter afstand en handen/boodschappenkar desinfecteren.
 

Horecaondernemers

Willen jullie de maatregelen in jullie horecazaken strak handhaven en jullie klanten aanspreken. Wij vragen jullie om de maatregelen weer strak onder de aandacht te brengen en te handhaven:
  • houd 1,5 meter afstand;
  • twee personen aan een tafel of een gezin;
  • alleen plaats met reservering;
  • vragen naar ziekteverschijnselen;
  • handen desinfecteren.