De 1.5 meter economie van EventCoin

Een contactloze betaalmethode voor evenementen, cafés en nog veel meer. Hoe mooi zou dat zijn?

Evenementen 

Er zijn geen evenementen tot 31 augustus. Vervelend voor festivalgangers, maar vooral organisatoren, locaties en leveranciers hebben het zwaar te voorduren. Geen evenement = geen inkomsten… Daarom moeten deze zo snel mogelijk weer op gang komen en daar kan EventCoin bij helpen.  

Risico wegnemen

Organisatoren zitten in een moeilijke situatie: gaat het evenement wél of niet door? Deze onzekerheid brengt veel risico’s met zich mee. Daarom bieden wij ons betaalsysteem aan zónder risico. Afgezien van de transactiekosten hoeft het evenement pas iets te betalen, als het ook daadwerkelijk doorgaat. Bezoekers kunnen van tevoren munten kopen in de EventCoin app. Zo heeft het evenement géén risico bij het betaalsysteem en kunnen zij inkomsten vóór het evenement genereren. 

Contactvermindering 

Fysiek contact is het grootste probleem op evenementen. Daarom hebben wij EventCoin hierop aangepast. Het kopen, inleveren én delen van munten gaat geheel digitaal. Er is géén fysiek contact tussen bezoekers (onderling) en personeel. Ook kan te allen tijde 1.5m afstand gehouden worden, zelfs bij bestellen aan de bar. Zo kan er dus worden voldaan aan de strenge maatregelen.  

Kroegen, Cafés en verenigingen

EventCoin kan ook op andere gelegenheden ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan kroegen, (feest)cafés, clubs en verenigingen. Overal waar aan een bar betaald wordt, kan met EventCoin gewerkt worden. Het is snel en makkelijk te implementeren.

Hoe werkt het eigenlijk?

Bezoekers
-    Downloaden de EventCoin app.
-    Kiezen het event (of de locatie). 
-    Kopen munten via iDEAL.
-    Maken een bestelling in de app.
-    Laten de QR-code scannen bij de bar (op 1.5m afstand).
-    Kunnen (digitaal) munten delen met vrienden.

Barpersoneel
-    Scant de QR-code (op 1.5m afstand).
-    Bevestigt de bestelling.
-    Geeft de bestelling mee.

Uw evenement/locatie ook “corona-proof” maken? Neem dan gerust contact op via roy@event-coin.nl of bekijk onze website: www.event-coin.nl.