De 1.5 meter economie in Sliedrecht

De ondernemers in de gemeente Sliedrecht zijn noodgedwongen ook druk in de weer met hun aanpassingen aan de nieuwe anderhalve meter economie. Samen met de VSO deden we een oproep om elkaar te motiveren en te inspireren om te innoveren.

Lees hier de input van circa 50 mooie Sliedrechtse bedrijven en ondernemers woonachtig in Sliedrecht: 

 

Kia Hendra van der Linden:

"In deze bijzondere coronatijd helpen we graag onze lokale collega-ondernemers. Het "Ben-Lokaal-Shop-Lokaal-principe " vinden wij als Autservice P.van der Linden dan ook belangrijk. Daarom hebben we tijdens onze pinksteractie nu een waardebon t.w.v. 250 euro om vrij te besteden bij een lokale ondernemer naar keuze. Als we elkaar allemaal een beetje steunen, komen we hopelijk allemaal goed door deze periode heen. " Lees hier meer. 

 

PPMElla Griffioen:

"Bij PPM zijn we klaar voor het “nieuwe normaal”. Op een veilige manier kunnen we weer mensen spreken op ons kantoor, alle nodige aanpassingen, zoals ontsmettingsmiddelen, schermen waarachter we werken en indien gewenst mondkapjes. Wij willen graag doen waar we goed in zijn, “de juiste persoon op de juiste plaats” zetten, zeker nu in deze tijden." Lees hier meer. 


 

RIMColand van de Graaf:

"Ook dit jaar kun je in aanmerking komen voor de subsidieregeling Praktijkleren indien je als werkgever gedurende schooljaar 2019-2020 leerlingen of studenten hebt uit verschillende doelgroepen. Om werkgevers tijdens de coronacrisis tegemoet te komen voor al gemaakte kosten is het vanaf de vierde week van mei mogelijk om een voorschot aan te vragen. Het voorschot geldt voor de periode van de start van schooljaar 2019-2020 tot het moment van invoering van de coronamaatregelen op 16 maart 2020." Lees hier meer. 

 

 


QArie van den Herik:

"Al ruim 7 jaar ben ik als zelfstandige werkzaam in de zogenaamde “triple helix”. Verbindingen tot stand brengen tussen overheid, onderwijs en ondernemers. Met name daarbij bedrijven bezoeken om hen te enthousiasmeren om bv aan de slag te gaan met stagiaires en mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt." Lees hier meer. 

 

 

HR Wilbert Hagenaar:

"Misschien kunnen we andere ondernemers hier mee helpen. We denken namelijk graag mee. Daarom hebben we er hard aan gewerkt om een aanbieding voor spatschermen te kunnen doen en daarbij ook desinfectiepalen te verkopen.

We hebben nu zelfs al 3 varianten en er komt maandag 18 mei nog een variant bij: de super low budget. Op die manier hopen we iedereen te kunnen helpen in deze bijzondere tijd. " Lees hier meer. 

 

 

AVWim Karels:

"Mondkapjes in het OV, Advizo doet er aan mee! Stap voor stap komt er meer ruimte in de anderhalve meter-samenleving. Voorzichtig aan kunnen dagelijkse werkzaamheden herpakt worden en reizen meer mensen weer naar hun werk. Vanaf 1 juni a.s. is het verplicht gesteld om een mondkapje te dragen in het OV. Nu vind je online veel tutorials om deze te maken, als bijvoorbeeld via YouTube.

Ben jij al in de weer met naald en draad? Gelukkig hebben wij bij Advizo een voorraad kunnen inkopen, om uit te kunnen delen aan al onze kanjers die met het OV moeten reizen. Om onze mensen op weg te helpen en ze te laten weten hoe erg we het waarderen dat ze zich dag in dag uit zo hard inzetten voor de (jeugd)hulpverlening. Vandaag zijn wij flink in de weer (niet met naald en draad), om de mondkapjes aan iedereen te versturen. We zorgen dat ze zo snel mogelijk jullie kant op komen. Nogmaals bedankt voor jullie inzet en blijf veilig!" Lees hier meer. 

 

 

GN 3Memnune:

"Vanaf 1 juni zijn mondkappen verplicht in het openbaar vervoer. Daarom zijn er vanaf nu wasbare mondkappen te koop bij de Gouden Naald. Ze hebben één maat, hebben een goede kwaliteit en pasvorm, zijn wasbaar op 60 graden en zorgen niet voor irritatie achter de oren." Lees hier meer. 

 

 

IBKoos Leeuwenstein:

"Het moment dat deze crisis werd aangekondigd zaten we bij INBISCO al gelijk te denken in nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Hoe kunnen we zelf deze crisis zo goed mogelijk doorkomen terwijl we onze medewerkers hun veiligheid kunnen garanderen en de service voor onze klanten nog steeds op het hoogste niveau kunnen houden? 

Door onze hechte samenwerking met onze partners en de geweldige inzet van onze medewerkers, komen we zo samen toch ongelooflijk sterk door deze crisis heen. We missen uiteraard de gezellige kantooruren, maar werken nu gelukkig aan een nieuwe kantoor indeling om deze 1,5e meter economie en samenleving toch een succes te maken. We willen iedereen veel succes wensen gedurende deze crisis en mochten organisaties onze hulp en expertise nodig hebben bieden wij deze graag aan. Samen komen we hier sterk uit." Lees hier meer. 


 

ECRoy van den Berg: 

"Een contactloze betaalmethode voor evenementen, cafés en nog veel meer. Hoe mooi zou dat zijn?" Lees hier meer. 

 

 

LHElize Worthington:

"Op maandag 11 mei heeft Laboderva (laboratorium) de watercontrole gedaan en het water getest op legionella. Verder hebben we een kuchscherm bij de receptie neergezet en is vanaf 11 mei alles afgezet. We hebben 16 dranghekken van de Gemeente gereserveerd en die komen ook maandag. Hier zullen we de looproute mee aangeven en het recreatiebad afzetten zodat de kinderen hier niet in kunnen vallen. De kleedruimten etc zullen we aankomende week ook zo in gaan richten dat er 1,5 meter tussen zit. 

De mensen komen binnen via de entree en zullen via de zijkant naar buiten gaan zodat ze elkaar niet zullen passeren. In fase 1 gaan we gefaseerd zwemles geven in het wedstrijdbad en het doelgroepenbad.De kinderen die zwemles krijgen in het wedstrijdbad zullen via de grote kleedruimten naar het bad gaan en degene die in het doelgroepenbad zwemles hebben zullen via de wisselcabines en het recreatiebad naar het doelgroepenbad gaan. Zo zullen deze groepen elkaar niet passeren en blijft de afstand gewaarborgd. " Lees hier meer. 

 


 

DGDanser Group: 

"Op vrijdag 8 mei ontvingen wij de desinfectie units voor bij onze Danser Group kantoor entree. Met onder andere deze en overige maatregelen bereiden we ons verder voor op het nieuwe werken."

Lees hier meer en bekijk onze gepersonaliseerde desinfectie units.

 

 

 

vdBPaul van den Berg:

"Van den Berg Oogzorg klaar voor het nieuwe Normaal!  Waar mogelijk houden wij minimaal 1,5 meter afstand en voor de handelingen waarbij het niet mogelijk is hebben we schermen laten plaatsen." Klik hier om te zien hoe dit eruit ziet. 

 


 

DVDennis van Campen:

"Het ziet er naar uit dat we deze corona-producten nog wel even nodig gaan hebben.

Allemaal te bedrukken in je eigen huisstijl. Zelfs mondmaskers, te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Niet leuk, maar informeer bij Devaca naar de mogelijkheden. "

 

 

JAGert Jongeneel:

"Enige jaren geleden hebben wij met hulp van Aspect ICT te Hardinxveld-Giessendam onze werkomgeving al volledig gedigitaliseerd. Wij gebruiken Office 365 en kunnen van waar ook werken en communiceren. Met behulp van SharePoint is een volledig digitaal archief ingericht. Jurisprudentie en literatuur worden aangeboden door een groot aantal online leveranciers.

Wij zijn echter altijd op kantoor ons werk blijven doen. Door de Coronacrisis is het proces versneld. Inmiddels werken wij allemaal vanuit huis. Ontmoetingen met cliënten vinden ook digitaal plaats met behulp van Teams. Als de cliënten het willen kan een afspraak op kantoor of elders plaatsvinden. In kantoor zijn ruime vergaderkamers met afstanden van meer dan 1,5 m. In de overige ruimten zijn in principe niet meer dan 2 personen met tussenruimten van 1,5 m toegestaan. Werkplekken op kantoor worden niet gedeeld. Uiteraard vindt regelmatig ontsmetting plaats." Lees hier meer. 

 

 

RIN Mikail Yilmaz:

"Bij aankondiging van de maatregelen zijn wij als bedrijf direct samengekomen om onze mogelijkheden en plichten te bespreken. Door de sterke richtlijnen die aansluiten bij het RIVM kunnen wij als vitaal beroep open blijven. Bereikbaarheid en beschikbaarheid is in deze tijd essentieel. Mensen willen toch op een bepaalde manier samenkomen en dit lukt altijd via technologie.

Repair IT Now repareert deze weken nog sneller zodat alle gebroken schermen, kapotte camera’s en apparaten met waterschade van kinderen, studenten, thuiswerkende, ouderen en onze toppers in de cruciale beroepsgroepen snel weer werkend zijn." Lees hier meer. 

 

 

BWDennis Wor:

"Gelukkig mogen kinderen weer sporten, al is het dan alleen buiten.Vanuit de sportschool realiseren we dit de ene keer in het park grenzend aan de sportschool en de andere keer op het plein. Het voordeel is dat we een super groot plein hebben, dus we kunnen afgezonderd trainen. Ouders zetten kids voor het hek af en de assistent-leraar heeft een geel hesje aan en neemt de kinderen aan om zo volwassen buiten het gebied te houden. Ook worden de kinderen geacht thuis te blijven bij verkoudheid verschijnselen. Kids van 13 tot 18 jaar trainen op 1,5 m afstand.Kinderen tussen de 12 tot 18, laten we touwtje springen, schaduw boksen, kracht workouts doen en tegen de buitenwand van de gym hangen. Ook hebben we 5 bokszakken met 2 meter ertussen." Lees hier meer. 

 

 

RVMarien Rietveld:

"De gezondheid van ons personeel en onze klanten staat voorop bij Rietveld Licht. Daarom dat we onlangs een aantal weken onze showroom hebben gesloten en de nodige maatregelen hebben genomen. We werken voorlopig alleen op afspraak om te garanderen dat er op geen enkel moment teveel mensen tegelijkertijd in onze showroom aanwezig zijn.

Daarnaast hebben we o.a. een groot plexiglas scherm op onze balie geplaatst, is de koffiehoek voorlopig gesloten en accepteren we tijdelijk geen contant geld. Om onze fijne winkelervaring in stand te houden hebben we de looproute niet aangepast; juist omdat we nu op afspraak werken kan dit prima. Uiteraard wordt er veelvuldig schoongemaakt en wordt er altijd 1,5 meter afstand gehouden door ons personeel. Iedereen is welkom om een afspraak te maken op https://www.rietveldlicht.nl/showroom-bezoeken." Lees hier meer.

 

 

BVBart Baars:

 

"Door de samenwerking van Baars Verzekeringen met Lukassen & Boer, Drechtsteden Zekerheid volmachtbedrijf en onze NLG Arbodienst komen van alle kanten vragen op ons af, gelieerd aan hetgeen we nu met elkaar meemaken. Zoveel mogelijk medewerkers werken vanuit huis, gelukkig kan hierdoor het werk normaal doorgaan, alle post wordt centraal op ons kantoor gescand en naar de betreffende afdelingen gemaild, veel klanten bellen met diverse vragen die wij gesplitst hebben in vragen Particuliere Verzekeringen en Zakelijke Verzekeringen, hierdoor proberen we de eerste vragen te tackelen, ook onderaan onze emailberichten wordt informatie gegeven. We proberen waar kan mee te denken en te schakelen. Blijf gezond, hou afstand en keep going strong!" Lees hier meer. 

 

 

RSWGerard de Kaper:

Wij volgen de maatregelen van Rijksoverheid aangaande het Coronavirus COVID-19. Het kan niet anders dan dat u als klant of relatie de komende periode iets merkt van de maatregelen die wij nu nemen.

Onze excuses hiervoor, want wij zijn u altijd graag van dienst. In deze onzekere periode vinden wij echter dat we niet anders kunnen dan onze verantwoordelijkheid nemen om het effect van dit virus met elkaar te laten afnemen. Wij vragen daarom uw begrip als u wat langer moet wachten, als uw mondelinge afspraak wordt omgezet naar een telefonische of wanneer wij u voorlopig afbellen. Tot op de dag van vandaag houden wij ons hieraan. Gelukkig is er bij ons niemand ziek geworden en kunnen wij veilig door produceren." Lees hier meer. 

 


 

DDGert van Drunen: 

"Wij hebben -direct na de aankondiging van de maatregelen- iedereen die thuis kon werken ook thuis laten werken. Helaas kunnen onze productie- en montagemedewerkers niet vanaf huis werken. We hebben voor hen direct bijeenkomsten in kleine groepjes en op 1,5 meter afstand georganiseerd. Dit doen we nu nog steeds. Consequent één keer per week (of vaker indien nodig).Hierin bespreken we elke week  de huidige situatie en met name ook hoe veilig onze werknemers zich voelen. We hebben daarnaast een speciale app-groep geopend om de communicatie vanuit onze directie naar alle medewerkers zo kort mogelijk te houden. Uit die bijeenkomsten ontstaan mooie initiatieven. Bijvoorbeeld allerlei preventie-producten voor onze werknemers. Een fijne bijkomstigheid is dat we die producten zelf kunnen produceren en vervolgens ook onze klanten hier weer mee kunnen helpen. Je moet dan denken aan: o.a. plexiglas kuchschermen, werkplek afbakeningsschermen, rolbanners met corona-protocol en vloerstickers. In de voorbeeldcampagnes kun je zien hoe we dit naar onze klanten hebben gecommuniceerd." Lees hier meer. 

 

 

VIGCees Lock: 

"Nog voordat premier Rutte het land toesprak op 16 maart zijn er binnen Verheij Integrale groenzorg al concrete maatregelen genomen om de gevolgen van het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. Rekening houdend met de Richtlijnen van het RIVM heeft Verheij Integrale groenzorg zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen om de medewerkers en personen buiten de organisatie zoveel mogelijk te beschermen. De eerste interne maatregelen zijn op 13 maart 2020 uitgerold. Een prettige, maar vooral veilige werkomgeving bieden is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Het is niet altijd even makkelijk of leuk. Maar, deze bijzondere tijd vergt een bijzondere aanpak. Onze slogans: ‘Doeners die denken’ en ‘Veiligheid voor elkaar’ zijn, juist in deze tijd, treffend en onze leidraad." Lees hier meer. 

 

 

LBS Danny Stam:

"LBS heeft de afgelopen jaren een sterke groei meegemaakt en focus gelegd op aankleding van gebouwen. Dat betekende een volgende stap met een mooi pand in Sliedrecht, een goed gevulde orderportefeuille en grootse plannen voor de toekomst. Afgelopen maart ontvingen we in enkele dagen berichten dat er een flink aantal grote projecten werden doorgeschoven of zelfs geannuleerd. Dat betekende voor LBS per direct een flinke omzetdaling en verwarring hoe de toekomst verder zou gaan lopen. Gelukkig zijn we een gezond bedrijf en kunnen we het een tijdje volhouden, maar er moet natuurlijk wel wat gebeuren om te overleven. En op zulke momenten ben ik ontzettend trots op ons team!" Lees hier meer. 

 

 

collage pa Hans Emmen:

"Coronatijd, een tijd waarin we ons als Podt Alplain Kunststoffen ook aan alle richtlijnen houden maar ook een tijd die nieuwe mogelijkheden biedt. Zo zijn wij een bedrijf dat kan helpen bij het ontwerpen van bijvoorbeeld de kuchschermen voor balies, afschotten van werkplekken en scholen voorzien van veilige instructietafels. Ook binnen onze muren worden we namelijk geconfronteerd met het werken in beperkte ruimtes. Wij lossen dit op door werkplekken af te schotten met tranparante kunststof platen die bevestigd kunnen worden aan de plafonds of neergezet kunnen worden op de bureaus. Op deze manier kan er toch effectief gewerkt worden, voor zover medewerkers natuurlijk niet vanuit huis kunnen werken. Voorbeelden van de instructieschermen voor scholen ziet u op de afbeelding.Ook kunnen we scholen voorzien van de zogenaamde gezichtsbeschermers. Deze komen we graag gratis voor de leerkrachten op school langsbrengen. We zullen deze crisis toch immers met elkaar moeten doen." Lees hier meer. 

 

 

HCMirjam Lankreijer:

"Goeie actie om het zo aan elkaar te laten zien hoe we het in Sliedrecht aanpakken! Mijn eigen bedrijf Health Coaching is momenteel gesloten omdat bij langdurige klachtenbehandeling fysiek contact noodzakelijk is. Sommigen van mijn clienten heb ik verwezen naar de huisarts zodat ze via die weg terug kunnen naar de fysiotherapie.   Met mijn coach klanten heb ik contact via skype. Dat is uiteraard wel heel anders werken omdat je een deel van de lichaamstaal mist.De meesten klanten vinden het fijn om op deze manier toch verder te komen in hun proces. De EMDR therapie voor trauma’s en angsten is erg lastig via beeld bellen.Voor deze mensen hoop ik snel weer open te kunnen, want afstand houden bij EMDR kan prima."


 

SM Bestuur Moestuin Sliedrecht:

"Bij ons op de tuin is het corona virus ook ingeslagen als een bom. Een aantal vrijwilligers en participanten waren angstig en kwamen niet naar de tuin ondanks dat er bij ons in de buitenlucht gewerkt wordt. Gelukkig meldden zich een aantal thuiszitters die bij hun eigen werk niet konden werken omdat het bedrijf gesloten is. De extra handen komen goed van pas. Juist in deze periode gaan bij ons de zaden voor de groenten in de grond. Met de opbrengst van de verkopen kunnen wij het grootste gedeelte van de jaarlijkse huur betalen. Dus we zijn blij met de extra vrijwilligers die zich tussentijds melden." Lees hier meer. 

 

 

WBPeter de Wit:

" 1,5 meter afstand houden… dat kan niet (altijd) als je zorg verleent aan een kwetsbare ouderen. We doen er natuurlijk wel alles aan om onze cliënten zoveel mogelijk te beschermen. Al in een vroeg stadium hebben we bijvoorbeeld de verschillende teams van elkaar gescheiden. De fysiotherapeuten van Waardeburgh begeleiden hun cliënten nu op afstand. Daarbij maken ze gebruik van online oefenprogramma’s en WhatsApp-groepen. De meest impactvolle maatregel is dat de bewoners van onze zorgcentra geen bezoek meer mogen ontvangen van hun familie en vrienden. De bewoners ontvangen veel kaarten en tekeningen en natuurlijk wordt er veel gebeld met videoverbinding. Toch kan dat het echte, directe contact niet vervangen. Op dit moment werken we aan mogelijkheden waarbij mensen elkaar toch kunnen bezoeken. Bijvoorbeeld in een ruimte met een scheidingswand en twee verschillende ingangen." Lees hier meer. 


 

HVSPatrick Baanen:

"Wij als zijnde Heeren van Slydregt, staan al sinds dag één op nul! Dit is een vreselijke periode om als horecaondernemer bezig te zijn. Voor mij, maar ook zeker voor ons personeel! De onzekerheid en onduidelijkheid van wat er straks kan en wanneer hakt er bij iedere ondernemer flink in. Vooralsnog hebben wij geloof in de toekomst!" Lees hier meer. 

 

 

SOBFFloris Frenzen:

"Ondanks de moeilijke tijden hebben wij besloten om onze winkel (beperkt) open te houden. We wilden onze klanten graag service blijven bieden in deze moeilijke tijden. Je moet er toch niet aan denken dat we niet klaar konden staan om de zicht problemen van onze klanten op te lossen. We merken dat het open houden binnen de richtlijnen van het RIVM en onze branche organisatie de NUVo zeer gewaardeerd wordt door onze klanten. En door onze digitale apparatuur zijn we in staat om bijna al onze werkzaamheden op 1,5 meter afstand te kunnen doen." Lees hier meer.

 

 

DLRené Kerpels:

"Op het moment dat het Corona virus uitbrak en er beperkingen c.q. sluitingen in bepaalde branches opgelegd werden, hebben wij onze winkel op de normale openingstijden open mogen houden.Onze gedachtegang is hoe ruimer de openingstijden, hoe breder de verspreiding is qua klanten.Onze voorzorgsmaatregelen zijn gelijk getroffen qua hygiënische middelen en bij binnenkomst wordt de consument aan beide zijde van de entree gewezen op de regels van het RIVM." Lees hier meer. 


 

OTThea de Jong:

"In de tijd waarin het coronavirus overheerst wordt vaak gevraagd of we het niet te druk hebben met Orchis Uitvaartzorg en Afscheidshuys Valckenhorst. Vaak uit interesse en medeleven, maar soms ook een beetje lachend en spottend: "Nou, deze coronacrisis is voor jullie branche een goede tijd. Aan de hand van een schrijnend voorbeeld zou ik graag duidelijk maken dat het géén goede tijd is. Ook voor onze branche niet". Lees hier meer. 

 

 

PVBertus Kraaijeveld:

"De evenement industrie is ongekend hard getroffen door de Coronacrisis. Voorlopig mogen er ook nog geen festivals worden georganiseerd en dat betekend helaas dat onze bedrijfstak nog lang in de houdgreep zal blijven. Hele grote evenementen houden er momenteel zelfs al rekening mee dat deze maatregels ook in 2021 nog zullen voortduren. Ons bedrijf verzorgt podia ’s in heel Nederland. Dat ligt nu echt volledig stil. De laatste paar weken hebben we toch niet stilgezeten. Zo hebben wij inmiddels een kant en klare oplossing voor drive-in bioscopen en evenementen waarbij de audio op de autoradio van de bezoekers binnenkomt en hebben wij op verschillende plaatsen stellages gebouwd bij verzorgingstehuizen.Met deze creatieve oplossingen kunnen mensen hun familie toch bezoeken bij een verzorgingstehuis of instelling zonder het gevaar op besmetting. “Het is mooi om te zien dat wij met ons bedrijf kunnen helpen aan dit soort oplossingen door creatief om te gaan met ons materiaal en onze expertise. Op deze manier houden wij ook “de moed” er in!”


 

TALianne Boerman- van Wijngaarden:

"De dagelijkse werkzaamheden van Tienmorgen Advies kunnen in ons kantoor uitgevoerd worden op ruim 1,5 meter afstand van elkaar. De contacten met onze klanten gaan op dit moment vooral telefonisch. Nieuw voor ons is het op afstand, met behulp van de klant, inventariseren van het gebouw en de gebouw gebonden installaties. U moet hierbij denken aan verwarmings- en koelinstallaties, verlichting  en gebouwschil. Ook brengen we zo alle energiebesparende maatregelen in kaart. Voorheen gingen we alle rapportages bij de klant bespreken. Ook dit doen we nu via videoconferentie. Wij gebruiken hiervoor het programma Jitsi Meet. Hiervoor hoeft onze klant niets te downloaden. Het gaat vanzelfsprekend minder eenvoudig dan dat we gewend waren, maar gezien de omstandigheden is het een goede oplossing." Lees hier meer. 

 

 

S24Peter Donk:

"Online krant Sliedrecht24 zag door de coronacrisis de inkomsten flink dalen, terwijl de bezoekerscijfers door het plafond gingen. In maart 2020 werden er 738.003 artikelen geopend. Adverteerders kijken in deze onzekere situatie begrijpelijk de kat uit de boom. We plaatsen een banner om lokaal te kopen en gaven enkele ondernemers zeg maar 'een voucher' om nu te adverteren zonder direct te betalen". Lees hier meer. 

 

 

mv Diana Langedijk:

“Bij Multivlaai-Jamin Sliedrecht werken we zoveel mogelijk mee met het indammen van het virus. Het raakt ons allemaal. Om toch onze klanten nog te kunnen bedienen en onze assortiment vlaaien, taarten en snoep verkoop zoveel mogelijk door te kunnen laten gaan, hebben ook wij onze winkel ingericht op de 1,5 meter maatregel. Naast het duidelijk aangeven van de juiste afstanden binnen onze winkel hebben wij een maximaal aantal personen ingesteld die winkel mogen betreden.

Ook promoten wij het bezorgen van vlaaien en taarten meer op speciale dagen zoals komende Moederdag! Door er met elkaar rekening mee te houden kunnen we het virus zo veel mogelijk indammen!”


 

12Jolanda Verboom:

"Net als heel Nederland is ook 12Fly in de ban van het Corona-virus. Ik als eigenaar en wij als team waren ons er heel erg van bewust dat wij kinderen in de praktijk hebben waarvan (groot)ouders of broertjes/zusjes lichamelijk niet gezond zijn. Doordat er meerdere kinderen tegelijk worden begeleid in onze praktijk en veel kinderen worden gebracht en gehaald door één van hun ouders is de kans op besmetting dan ook aanwezig. Met pijn in het hart, maar wetende dat het de beste optie was, heb ik dan ook op zaterdag 14 maart het besluit genomen de praktijk te sluiten voor zolang als nodig." Lees hier meer.

 

 

BFJan Bons:

"Onze branche is momenteel heel druk bezig met de voorbereidingen voor de aanstaande heropening. Omdat wij nu eenmaal een contactberoep pur sang hebben, staat onze branche nagenoeg stil. Maar achter de schermen doen we dit zeker niet!" Lees hier meer. 

 

KAPeter Matze:

"Zoals bij iedere onderneming zijn we ook bij KNAP Automation gaan nadenken over de (on)mogelijkheden in deze corona crisis. Iedere onderneming krijgt er mee te maken, maar je moet en wil door.Veel spullen werden en worden door ons opgestuurd wat tot nu toe nog gewoon door kan gaan. Wanneer klanten spullen op komen halen (wat sporadisch gebeurt) houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en bewaren de onderlinge afstand van 1,5 meter hoe  onpersoonlijk dat soms ook voelt." Lees hier meer. 

 

 

KQDirk de Bruin:

"Vanaf het allereerste begin dachten wij meteen: "We blijven open op de reguliere openingstijden inclusief de koopavond". Met een mooie ruime winkel, openingstijden van 9-18 uur en een koopavond komen onze klanten verspreid over de dag en met zoveel ruimte is het gemakkelijk om 1,50 meter afstand te houden. Daarnaast volgen we de regels van het RIVM om een schone en veilige winkel te zijn voor onze klanten en ons team." Lees hier meer. 

 

 

 

HZJean-Louis Michielse:

"Hypozeker Nederland werkt ook mee aan de eisen voor het indammen van het C-virus. Het personeel heeft allemaal een thuiswerkplek en ik ben de enige op kantoor om eventuele binnenlopers op te vangen (voor zowel de makelaardij als de verzekeringen en hypotheekklanten). Daarbij houden we de afstand met de klanten in de gaten en hebben we de spreekkamer aangepast met dubbele bureau's om ook daar de gevraagde afstand te bewaren." Lees hier meer. 

 

 

SAPeter Alblas:

"Ook Hippisch Centrum Stal Alblas werkt toe naar een gefaseerde opstart voor het veilig en verantwoord beoefenen van de paardensport. Kernpunt hierin is dat de veiligheid en gezondheid van iedere paardensporter, vrijwilliger en medewerker gewaarborgd is." Lees hier meer. 

 

 

EMIngeborg de Keizer:

"Juist nu denken mensen na over zichzelf en over hun werk. Zit ik nog op de juiste plaats? Wil ik iets anders? Wat dan? En kan dat dan? Ik denk hierin graag met mensen mee." Lees hier meer. 

 

 

MT Daley de Meij:

"De kinderen zitten inmiddels al enkele weken thuis en mogen dus niet naar school of lekker de aap uit hangen in Monkey Town. Omdat Monkey Town nu tijdelijk gesloten is voelt de mascotte en bewoner Oehlie zich wel een beetje alleen. Om die reden lanceerde Monkey Town op 1 april een Youtube-serie onder de naam Monkey Kidz TV. Met deze serie brengt Monkey Town een stukje plezier en speeltuin bij de kinderen thuis. Elke maandag, woensdag en vrijdag is er om 10:00 uur een nieuwe aflevering te zien op het Youtube-kanaal van Monkey Kidz TV. "

 

 

GEErna Dijkstra:

"Corona, het raakt ons allemaal ook Gewichtsconsulente Erna heeft ermee te maken. Direct na het bekend worden dat het virus ook in Nederland actief was geworden heeft de praktijk haar deuren gesloten." Lees hier meer. 


 

VSJoost de Jong:

"Bij ons gaat de zorg ‘gewoon’ door. We willen met de juiste voorzorgsmaatregelen onze zwangeren graag terzijde staan. Bij mensen met klachten hebben we beschermingsmiddelen beschikbaar. Het was mooi om te zien dat allerlei mensen ons hielpen om aan voldoende beschermingsmiddelen te komen. De saamhorigheid is groot en het begrip voor (soms vervelende) maatregelen is groot. We maken -waar medisch gezien mogelijk- gebruik van videobellen. De echo’s op verzoek zijn tijdelijk stopgezet, maar we hopen dat zo snel als verantwoord weer op te pakken. Het is leuk dat families van kersverse ouders creatief zijn, om toch contact te hebben met de pasgeborene en de ouders. Het fenomeen ‘raamvisite’ heeft snel z’n intrede gedaan."

 

 

BBGovert Kop:

"Onze Sliedrechtse Berg en Berg winkel op de Woonboulevard was eigenlijk al “prepared” voordat het Corona virus uitbrak. Bij de inrichting van onze winkel, tijdens de laatste grote verbouwing, kozen wij ervoor om de looproutes zeer ruim te houden en de afstand tussen de “verkooptafels” zeer royaal te positioneren. Dezelfde tafels dienen om bijvoorbeeld stalen uitgebreid te kunnen demonstreren zonder de minimale mens-afstand van 1,5 meter geweld aan te doen. Achteraf een perfecte zet nu 1,5 meter de nieuwe afstandsnorm tussen mensen is. Blijft het alleen nog zaak om oplettend te blijven om “groepsvorming” te voorkomen; en dat doen we!"

 

DGSHans Van Hoek :

"Wij hebben de volgende maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het corona-virus COVID-19 gemaakt. Lees hier meer over deze maatregelen. Daarnaast: Alle BHV en EHBO trainingen worden uitgevoerd conform het door het Oranje Kuis, Rode Kruis, NIBHV, NRR en BVCN opgestelde cursusprotocol, zo zullen er o.a bij reanimatie geen beademingen plaatsvinden, wordt er niet met een lotus gewerkt, worden er geen verbanden bij medecursisten aangelegd. De docent verstrekt hierover nadere informatie bij aanvang van de opleiding of herhaling BHV of EHBO.

DGS Arbo & Veiligheid is tevens leverancier van desinfectie materialen, alsmede afstandstickers, afzettape en andere anti Corona materialen."


 

RoobolBart Begeer:

"Vanaf de 1e dag hebben wij maatregelen genomen om zowel onze medewerkers als onze klanten te beschermen.
Thuiswerken is voor de mensen in onze winkels en op het hoofdkantoor/magazijn geen optie en sluiting van onze winkels vanzelfsprekend helemaal niet. Wij hebben direct in al onze winkels gezorgd dat de verkopers en de klanten niet dichter dan 1,5 meter bij elkaar hoeven te staan of te zitten. Door het aanbrengen van markeringen rondom onze bespreektafels komen er geen andere klanten of verkopers te dicht in elkaars nabijheid. Het personeel heeft instructies m.b.t. verplichte extra persoonlijke hygiëne en maakt na ieder adviesgesprek de tafel(s), gebruikt stalenmateriaal en pinapparaat schoon.Wij hanteren een (op de winkelruit zichtbaar) toelatingsbeleid; indien er teveel personen tegelijkertijd in de winkel zouden komen gaat de deur tijdelijk dicht. Gelukkig begrijpen klanten deze maatregel. Lees hier meer.


 

VI Jan de Ruiter:

"Diverse collega’s werken thuis omdat bij hen  thuis een risico groep aanwezig is of kinderen die niet naar school de aanleiding van het werken thuis zijn.Er zijn echter collega’s die wel vanaf kantoor werken omdat we ruim genoeg behuisd zijn. Onze bureaus hebben we nog iets ruimer kunnen plaatsen waardoor de werkplekken minimaal 150cm tot 200cm uit elkaar liggen. Spreekkamers voor 6 personen mogen er nu maximaal 2 in, de deurklinken en handgrepen op de kasten worden 2 tot 3 maal daags gereinigd. Onze klanten zijn veelal gemeenten en overheden die ons niet bezoeken en allemaal van uit huis werken. Het contact wat we hebben met onze klanten en met onze toeleveranciers verloop dus allemaal digitaal meestal telefonisch of via Microsoft teams/ skype." Lees hier meer. 

 

 

DG

 

Jan Mudde: 

"In de praktijk zijn er dagelijks slechts enkele collega’s op de zaak in de showroom. Daardoor kunnen we klanten zo normaal mogelijk van dienst zijn. Een deel van het team werkt thuis en dit wisselen we gedurende de week af zodat men elkaar op gepaste afstand kan ontmoeten voor (creatief)overleg en afstemming etc. Verder starten de elke werkdag met een video-overleg via Microsoft Teams. Wanneer we op kantoor werken gebruiken we de werkplekken die vergenoeg uit elkaar staan en bij de balie hebben we een scherm toegepast en stickers om mensen en collega’s bewust te maken en houden van de 1,5-meter afspraken die gelden." Lees hier meer. 

 

 

MCEngel Jan Sonneveld:

"Graag stuur ik u enkele voorbeelden om uw bedrijf werkbaar te maken in deze corona tijd. Natuurlijk ter verspreiding aan de VSO-leden en andere ondernemers."  Klik hier voor de video.

 . 

 

BVJohan Richard van Dongen: 

"Als ondernemer gaat het mij enorm aan mijn hart om te zien wat er op dit moment gebeurt en hoe sommige mede ondernemers hier onder lijden. Normaal hoor je dus niet veel van mij, maar hieronder wil ik graag delen wat wij hebben gedaan sinds de uitbraak. Onderstaande maatregelen zijn al vanaf 23 maart bij ons actief en we werken op dit moment super door. Hopelijk kunnen andere ondernemers er iets mee. "Lees hier meer.

 

 

Van Mourik Jeffrey van Mourik: 

"Ineens zag ik het: dat kledingrek in de winkel... En dat stuk plexiglas op zolder waar ik ooit de spijlen van de trap mee afsloot (‘dat m'n kinderen hun hoofd er niet tussen staken’). Ik dacht: als ik dat plexiglas op dat rek hang, kan ik met mijn handen onderdoor bij iemands voeten, om te kijken of de schoen past, zonder gevaar. Toen we een foto op Facebook hadden gezet, blééf het reacties regenen.” Lees hier meer.