Stagiaire Communicatie, gemeente Sliedrecht

Meewerkstage 3e jaar / afstudeerstage 4e jaar
Periode: vanaf september 2022

Waar kom je te werken?

 • Jouw stage is bij de gemeente Sliedrecht. De gemeente Sliedrecht is een middelgrote organisatie met zo'n 50 medewerkers. Met elkaar zetten zij zich in voor de ca. 26.000 inwoners van Sliedrecht.
 • Je loopt stage bij de afdeling Communicatie van de Servicegemeente Dordrecht, onderdeel van de gemeente Dordrecht. Vanuit de Servicegemeente werken we voor zeven gemeenten en enkele regionale organisaties in de Drechtsteden. Sliedrecht is één van die zeven gemeentes.
 • Tot de Drechtsteden behoren naast Sliedrecht: Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam. Sinds 2022 biedt de gemeente Dordrecht diensten aan de andere gemeentes en de Sociale Dienst Drechtsteden aan. Communicatie is één van die diensten maar denk bijvoorbeeld ook aan HR of ICT. 
 • Wij werken op locatie, wat betekent dat jij een werkplek krijgt op het kantoor van gemeente Sliedrecht. Overigens, wij gaan uit van Tijd Plaats Onafhankelijk Werken, een deel van je werkzaamheden kun je dus thuis verrichten. MS Teams is niet meer uit ons leven weg te denken.

Onze afdeling

 • Jij krijgt een plek op de afdeling Communicatie, een afdeling die ruim 70 collega's telt: adviseurs bestuurscommunicatie, (senior) communicatieadviseurs, specialisten beeld en content en natuurlijk de Newsroom. Zij zijn verdeeld in kleinere teams die op locatie werken, zij weten elkaar te vinden wanneer het gaat om regionale of overkoepelende vraagstukken. 
 • Jij komt in het communicatieteam van Sliedrecht, een team dat 5 enthousiaste collega's telt: twee senior communicatieadviseurs, één communicatieadviseur, adviseur media & middelen en medewerker web en gemeentepagina.
 • Wij komen bij elkaar tijdens ons afdelingsoverleg (fysiek en hybride), jouw team heeft natuurlijk ook eigen teamoverleggen. Wij verdiepen onze kennis in vakgroepen en tijdens Academiedagen. We besteden daarnaast veel aandacht aan in-company trainingen en individuele opleidingen.
 • Wij werken graag met stagiaires. Jullie vakkennis is recent, jullie digitale kennis lijkt aangeboren. Wij hopen bovendien dat jullie als een frisse wind door team en afdeling waaien. Van tijd tot tijd opfrissen is namelijk altijd fijn. 

Wat ga je doen?

Samen met je communicatiecollega's geef je invulling aan de profilering en positionering van de gemeente, het college en haar visie voor de groei van Sliedrecht naar 2030. Je bent samen met je teamleden verantwoordelijk voor het implementeren van de interne-en externe communicatiestrategie. Je bent een echte teamplayer waarin je jezelf verantwoordelijk voelt voor het resultaat van het team. Je staat altijd 'aan' en neemt het initiatief in ontwikkelingen die Sliedrecht en haar bestuur raken. Je voelt je zeer verantwoordelijk voor de kwaliteit van het team communicatie binnen de gemeentelijke organisatie. Samen werk je aan het succes van communicatie in de organisatie.

Wat neem je mee?

 • De kennis die jij de afgelopen jaren hebt opgedaan tijdens je opleiding
 • Energie en enthousiasme
 • Bereidheid tot delen van kennis
 • Wens om een tijdje mee te draaien bij een communicatieteam
 • Wens om ervaring op te doen bij een kleinere gemeente

Wat bieden we jou?

Wij bieden je een uitdagende stage voor 18 tot 36 uur per week binnen een interessante overheidsorganisatie die in ontwikkeling is. De stagevergoeding overleggen we samen met jou.

Solliciteren of nog meer weten?

Je kunt direct online solliciteren via communicatie@sliedrecht.nl. Informatie over de functie kun je opvragen bij Tanja Miller, teamleider Communicatie Sliedrecht. Zij is bereikbaar op 06-40184569. Of Marieke Kuijsters, senior communicatie adviseur. Zij is bereikbaar op 06-34475405.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!