Duurzaamheidslening

Heeft u een eigen huis en wilt u energie besparen? De gemeente Sliedrecht helpt u daarbij. Met de Duurzaamheidslening kunt u geld lenen tegen een aantrekkelijke rente. Zo bespaart u energie én geld.

U kunt de Duurzaamheidslening gebruiken voor maatregelen die energie besparen. Zoals een zuinige verwarmingsinstallatie, het isoleren van uw gevel, dak of vloer en de aanschaf van HR++ glas. Met deze maatregelen gaat uw energierekening omlaag én krijgt u meer wooncomfort. Bovendien gaat de CO2-uitstoot omlaag. Zo draagt u bij aan het milieu. U kunt een lening aanvragen voor een bedrag tussen de € 2.500 en € 15.000.

Verwijderen asbestdak

U kunt ook een duurzaamheidslening aanvragen voor het verwijderen van een asbestdak van uw woning of bijvoorbeeld een schuur op uw grond. Het verwijderen van een asbestdak kunt u mooi combineren met het plaatsen van zonnepanelen.

Duurzaamheidslening aanvragen

Wilt u een Duurzaamheidslening aanvragen? Vul dan het Aanvraagformulier Duurzaamheidslening Sliedrecht in. En mail het naar rs.van.geloven@sliedrecht.nl. Of print het uit en stuur het naar:

Gemeente Sliedrecht
T.a.v. team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie
Postbus 16
3360 AA Sliedrecht

Wij beoordelen uw aanvraag. U krijgt een brief met een toewijzing of afwijzing. Met de toewijzingsbrief kunt u de duurzaamheidslening aanvragen bij de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland [link naar https://www.svn.nl/gemeente/Sliedrecht]. Doe dit binnen 8 weken. De SVn regelt de verdere financiële afhandeling van de lening en voert o.a. een krediettoets uit.

Voordat u het aanvraagformulier invult, kunt u het beste dit stappenplan volgen:

  • Laat een Energie Prestatie Advies opstellen door een gecertificeerd bedrijf. Dit is niet verplicht, maar u kunt het wel meefinancieren.
  • Met dit advies kunt u besluiten welke energiebesparende maatregelen u wilt uitvoeren aan uw woning.
  • Ga na of u een vergunning nodig heeft voor de maatregelen die u wilt nemen.
  • Vraag offertes aan bij bedrijven die de werkzaamheden voor u kunnen uitvoeren. U kunt het ook zelf doen. We komen dan meestal wel controleren bij de uitvoering.

Meer informatie

Heeft u vragen over de duurzaamheidslening? Bel dan met Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie: 14 0184 gemeente@sliedrecht.nl. Of stuur een e-mail naar rs.van.geloven@sliedrecht.nl. Meer informatie vindt u ook op de websites van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, Milieu Centraal of ConsuWijzer.