Duurzaamheidslening

Heeft u een eigen huis en wilt u energie besparen? De gemeente Sliedrecht helpt u daarbij. Met de Duurzaamheidslening kunt u geld lenen tegen een aantrekkelijke rente. Zo bespaart u energie én geld.

U kunt de duurzaamheidslening gebruiken voor maatregelen die energie besparen. Zoals een zuinige verwarmingsinstallatie, het isoleren van uw gevel, dak of vloer en de aanschaf van HR++ glas. Met deze maatregelen gaat uw energierekening omlaag én krijgt u meer wooncomfort. Bovendien gaat de CO2-uitstoot omlaag. Zo draagt u bij aan het milieu. U kunt een lening aanvragen voor een bedrag tussen de € 2.500 en € 15.000. U kunt ook een duurzaamheidslening aanvragen voor het verwijderen van een asbestdak van uw woning of bijvoorbeeld een schuur op uw grond. Het verwijderen van een asbestdak kunt u mooi combineren met het plaatsen van zonnepanelen.

Voordat u het aanvraagformulier invult, kunt u het beste dit stappenplan volgen:

  1. Laat een Energie Prestatie Advies opstellen door een gecertificeerd bedrijf. Dit is niet verplicht, maar u kunt het wel meefinancieren.
  2. Met dit advies kunt u besluiten welke energiebesparende maatregelen u wilt uitvoeren aan uw woning.
  3. Ga na of u een vergunning nodig heeft voor de maatregelen die u wilt nemen.
  4. Vraag offertes aan bij bedrijven die de werkzaamheden voor u kunnen uitvoeren. U kunt het ook zelf doen. We komen dan meestal wel controleren bij de uitvoering.

Duurzaamheidslening aanvragen

Wilt u een Duurzaamheidslening aanvragen? Vul dan het Aanvraagformulier Duurzaamheidslening Sliedrecht in. Download hier het Aanvraagformulier Duurzaamheidslening Sliedrecht.

Het ingevulde aanvraagformulier kunt u sturen naar duurzaamheid@sliedrecht.nl. Of print het uit en stuur het naar:

Gemeente Sliedrecht
T.a.v. team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie
Postbus 16
3360 AA Sliedrecht

Wat gebeurd er met uw aanvraag?

Wij beoordelen uw aanvraag. U krijgt een brief met een toewijzing of afwijzing. Met de toewijzingsbrief kunt u de duurzaamheidslening aanvragen bij de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland via de website www.svn.nl/gemeente/Sliedrecht. Doe dit binnen 8 weken. De SVn regelt de verdere financiële afhandeling van de lening en voert o.a. een krediettoets uit.

Meer informatie

Heeft u vragen over de duurzaamheidslening? Bel dan met Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie: 14 0184 gemeente@sliedrecht.nl. Of stuur een e-mail naar duurzaamheid@sliedrecht.nl.

Energiebespaarlening

Voordat je een Duurzaamheidslening aanvraagt, overweeg de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Eigenaar-bewoners met een verzamelinkomen van minder dan € 45.014 betalen 0% rente. Ook bewoners met beperkte leenruimte, 75+'ers, en VvE's komen in aanmerking voor een Energiebespaarlening. Deze regeling kan daarom, afhankelijk van je situatie, voordeliger zijn dan de Duurzaamheidslening van de gemeente.

Handige links