Week van de Omgevingsvisie

Welke koers moet Sliedrecht volgen voor de toekomst? Welke keuzes vindt u belangrijk als het gaat om wonen, werken en recreëren? We horen graag uw mening in de tweede Week van de Omgevingsvisie!

Uw mening geven kan via een online enquête. Deze staat van 5 t/m 11 oktober 2020 online op www.sliedrecht.nl/omgevingsvisie. U kunt uw keuzes en gedachten ook persoonlijk toelichten. Dit kan op woensdag 7 oktober 2020 vanaf 19.00 uur in het Griendencollege aan de Professor Kamerlingh Onneslaan 10. Let op: we houden de coronaregels scherp in het oog! Meld u daarom vooraf aan via omgevingsvisie@sliedrecht.nl.

Uitgangspunten

In november 2019 was de eerste Week van de Omgevingsvisie. We zijn toen in gesprek gegaan over het wonen, werken en recreëren in Sliedrecht in de toekomst. Welke kernwaarden en kwaliteiten heeft Sliedrecht? Welke opgaven liggen er? Deze vragen stonden centraal. Tijdens bijeenkomsten met inwoners, ondernemers en organisaties hebben we veel informatie gekregen. Met die input hebben we een nota van uitgangspunten (pdf, 31.141 kB) gemaakt. De gemeenteraad heeft deze dit voorjaar vastgesteld.

Keuzes maken en koers bepalen

Door de corona-situatie hebben de vervolgstappen vertraging opgelopen. Toch gaat het proces verder. Daarom staat van 5 t/m 11 oktober 2020 de tweede Week van de Omgevingsvisie op de agenda. Deze staat in het teken van samen keuzes maken en koers bepalen. De week start op maandag met een bijeenkomst voor organisaties. Op woensdag 7 oktober is de bijeenkomst voor inwoners. De tweede Week van de Omgevingsvisie sluit af met een overleg voor de fractiespecialisten van de gemeenteraad. Later in oktober volgt nog een bijeenkomst voor ondernemers.