Hondenuitrenplaatsen

In de openbare ruimte van de gemeente Sliedrecht moeten honden altijd aangelijnd zijn, behalve in de hiertoe speciaal aangewezen uitren- en losloopgebieden. De gemeente Sliedrecht heeft speciale plaatsen aangelegd, waar u uw hond(en) los mag uitlaten. Deze losloopgebieden zijn omheind, zodat uw hond veilig en naar hartenlust kan rennen en spelen. Het begin en einde van de uitren-en losloopgebieden zijn duidelijk aangegeven met borden. De hondenuitrenplaatsen dragen bij aan het schoon en veilig houden van de gezamenlijke woon- en leefomgeving.

Waar vind ik de hondenuitrenplaatsen?

Van de hondenuitrenplaatsen heeft de gemeente Sliedrecht een folder Spelregels hond uitlaten (pdf, 564 kB) gemaakt waarin de locaties staan aangegeven waar uw hond los mag lopen en spelen. U kunt de de folder ook telefonisch aanvragen bij het Team Beheer en Openbare Ruimte, algemeen telefoonnummer 14 0184.

In de openbare ruimte dient hondenpoep altijd opgeruimd te worden, ook in de losloop- en uitrengebieden! U bent dan ook verplicht om meerdere opruimmiddelen bij u te hebben.

Voor welke honden zijn de hondenuitrenplaatsen verboden?

De hondenuitrenplaatsen zijn verboden voor honden met een aanlijn- en muilkorfgebod. Als uw hond agressief of gevaarlijk gedrag ten opzichte van personen of andere honden vertoont, kan de gemeente u een aanlijnplicht opleggen. Indien nodig in combinatie met een muilkorfplicht. De als agressief of gevaarlijk aangemerkte hond moet een duidelijk identificatiekenmerk (chip of tatoeage) hebben.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie belt u met het Team Beheer en Openbare Ruimte via het algemene telefoonnummer 14 0184.

Welke productpagina’s zijn nog meer interessant voor mij?

De volgende productpagina’s kunnen ook interessant zijn voor u: