Aanpak speel- en sportplekken (1)

De gemeente gaat tot en met 2020 alle speel- en sportplekken in Sliedrecht, buurt voor buurt aanpakken. In 2017 is hiermee een begin gemaakt. Komend jaar worden de sport- en speelplekken in de volgende buurten opgeknapt: Baanhoek-Oost, Molendijk, Rivierdijk-West en Rivierenbuurt-Noord.

We komen ideeën ophalen

Wij staan woensdagmiddag 27 juni op vier plekken om ideeën op te halen:

  • 14:15-14:45 uur op de speelplek aan de Baanhoek (tussen huisnrs. 38 en 40)
  • 14:15-14:45 uur op de speelplek in de Kilstraat (achterzijde woningen)
  • 15:00-15:30 uur op de speelplek aan de Rivierdijk (dijktalud hoek Rivierdijk/ Rembrandtlaan)
  • 15:00-15:30 uur op de speelplek in de Kroonstraat

De bewoners rondom deze speelplekken hebben allemaal een flyer ontvangen met daarin de oproep om hun ideeën/wensen door te geven. Kinderen mogen tijdens hun bezoek, met stickers, max. 3 favoriete speelfuncties kiezen en hun ideale speel- en sportplek tekenen.

De ideeën, wensen en behoeften kunnen tot 13 juli ook via speelplekken@sliedrecht.nl of via (0184) 495 933 worden doorgegeven.

Hoe worden de sport- en speelplekken ingericht?

Bij het opknappen van de sport- en speelplekken richten we ons vooral op de kwaliteit van de sport- en speelplekken in plaats van de hoeveelheid plekken in de wijk. We hebben daarom elke wijk verdeeld in verschillende plekken.

  • De centrale plek heeft meerdere speel en/of sporttoestellen, geschikt voor alle leeftijden.
  • De steunplekken zijn goed bereikbaar én liggen goed verspreid door de wijk heen.
  • De informele speelplekken worden ingericht met speelprikkels zonder toestellen, maar mét speelmogelijkheden zoals knikkerpotjes, staptegels en pleinplakkers.

Aan de slag met de ideeën!

Aan de hand van alle ideeën, rekening houdend met de gesteldheid van de toestellen die er al staan, worden de ontwerpen gemaakt. Woensdagmiddag 17 oktober 2018 kan iedere buurtbewoner de ontwerpen bekijken en een stem uitbrengen op zijn of haar favoriet! Met het favoriete ontwerp gaan we aan de slag, zodat de speel- en sportplekken voor de zomervakantie van 2019 klaar zijn.