Opening speelplek Kilstraat

Uitvoeringsbeleid speel- en sportruimte krijgt vorm

De vernieuwde speelplekken van 2019 worden officieel geopend! De feestelijke opening vindt plaats in de Kilstraat. Wethouder Ton Spek opent op woensdag 29 mei om 14.00 uur, samen met een aantal kinderen, officieel de speeltuin. Na het officiële gedeelte is er voor iedereen popcorn en kan er naar hartenlust gespeeld worden op de nieuwe speeltoestellen.

speelplaats

Speelplaats

Inwoners konden hun wensen met betrekking tot de speel- en sportplekken in de Rivierenbuurt-Noord, Molendijk, Baanhoek-West en Rivierdijk-West doorgeven aan de gemeente. Op basis van o.a. deze wensen is per speelplek een ontwerp gemaakt. Vorig jaar organiseerde de gemeente een stemmiddag. Buurtbewoners konden tijdens deze middag stemmen op hun favoriete ontwerp. De uiteindelijke ontwerpen zijn aan de hand van een flyer huis aan huis gepresenteerd en vervolgens uitgevoerd.

Uitvoeringsbeleid

De herinrichting van speelplekken is een uitwerking van het 'Uitvoeringsbeleid speel- en sportruimte' dat op 10 mei 2016 door de gemeenteraad is vastgesteld. Tot en met 2020 worden buurt voor buurt de speel- en sportplekken opgeknapt.